V-ordfører: DF lægger muslimer for had

Dansk Folkeparti lægger en hel trosretning for had ved at tilkendegive at partiet på "visse strækninger" er antimuslimsk, mener Venstres integrationsordfører.

Venstres integrationsordfører, Karen Ellemann, tager afstand fra Dansk Folkepartis melding om, at partiet på "visse strækninger" er antimuslimsk.

- Det er en tydeliggørelse af holdninger. De er imod muslimer. Det er deres holdning, men jeg må beklage, at man som parti vælger at lægge en bestemt trosretning for had. Men det er et valg, de har truffet. Det er ikke noget, jeg klapper i mine hænder af. Jeg synes ikke, at det er særligt befordrende for et demokratisk sindelag om, at vi i Danmark har plads til alle, der kan og vil være en del af det danske samfund, siger Karen Ellemann til Ritzau.

Hun mener ikke, at det er i overensstemmelse med danske værdier at komme med så bombastiske udtalelser om andre befolkningsgrupper.

- Naturligvis er jeg som integrationsordfører bekymret for den tone. Jeg mener ikke, at det er fremmende for sammenhængskraften i vores samfund, tilføjer Karen Ellemann.

/ritzau/