V-ordfører: Det er ikke vigtigt, om folk flytter med jobbet til provinsen

Det har aldrig været et succeskriterium i sig selv, at de statsligt ansatte skal flytte med deres arbejdspladser ud i provinsen, siger Venstres landdistriktsordfører.

Thomas Danielsen fra Venstre. Fold sammen
Læs mere
Foto: Morten Stricker
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det overrasker ikke regeringen, at det kun er 3 ud af 100 DJØFere, der er villige til at flytte med deres job til provinsen. Det fortæller partiets landdistriktsordfører, Thomas Danielsen (V).

»Det er, hvad man kunne forvente - også når man ser på, hvad der er af erfaringer med tidligere udflytninger,« siger han.

Fagforbundet DJØF har spurgt 588 medlemmer, hvis job står til at blive rykket til provinsen, om de er villige til at flytte med. Kun 18 sagde ja, svarende til tre procent. Det skriver Politiken.

I undersøgelsen angiver 12 procent, at de vil blive boende og pendle på job, 30 procent vil pendle, indtil de finder et nyt job, mens over halvdelen forventer at stoppe i deres stilling.

Undersøgelsen er den første efter, at regeringen 1. oktober offentliggjorde danmarkshistoriens hidtil største plan for udflytning af statslige arbejdspladser. Samlet skal 3.900 arbejdspladser flyttes fra København og til provinsen.

Tallene får ikke regeringen til at ryste på hånden. Tværtimod.

»Det er en misforståelse, hvis man tror, at succeskriteriet for regeringens plan for udflytning af statslige arbejdspladser er, hvor mange der flytter med ud i landet,« siger Thomas Danielsen og nævner som eksempler SKATs udflytning til Ringkøbing og Digital Tinglysnings til Hobro, hvor antallet af medarbejdere, der flyttede med, også var »ret lavt«, men alligevel blev processen ifølge landdistriktsordføreren en »meget stor succes.«

»Succeskriteriet for Venstre og regeringen er, at vi får et mere veldrevent Danmark og at vi kommer til at køre længere på literen - ikke, hvor mange statsansatte, der flytter med« siger Thomas Danielsen.

Han forventer, at »det endelige tal kommer til at ligge lidt højere, og gætter på »omkring de 10 procent«.