V-ordfører bøjer sig for hovedbestyrelsen

Venstres transportordfører foretrækker stadig Kristian Jensen som Venstre-formand, men respekterer hovedbestyrelsens tillidserklæring til Lars Løkke Rasmussen.

Kristian Pihl Lorentzen retter ind, efter at Venstres hovedbestyrelse tirsdag valgte at bakke op om Lars Løkke Rasmussen som partiformand. Fold sammen
Læs mere
Foto: GAB photography

Folketingsmedlem Kristian Pihl Lorentzen (V) lader kritikken af Lars Løkke Rasmussen (V) forstumme, efter Venstres hovedbestyrelse har besluttet at bakke op om partiformanden.

»Jeg bakker 100 procent op om det, og nu gælder det om at se fremad. 132 mennesker har vendt og drejet i syv timer, hvad der er bedst for Venstre, og den beslutning respekterer jeg,« siger Venstres transportordfører til Jyllands-Posten.

Kristian Pihl Lorentzen var et af de medlemmer af Venstres folketingsgruppe, der inden tirsdagens møde i hovedbestyrelsen stod frem og krævede Løkkes afgang til fordel for næstformand Kristian Jensen (V). I stedet valgte Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen efter det syv timer lange møde at konsolidere styrkeforholdet i partiet.

»Nu får vi et styrket forhold mellem formanden og næstformanden. Det ser jeg frem til,« siger Kristian Pihl Lorentzen til Jyllands-Posten.

Han understreger, at det kræver hårdt arbejdet at vinde vælgernes tillid tilbage, og at han er helt klar til at tage det lange seje træk.

»Mit engagement er højere end nogensinde. Nu skal vi genskabe begejstringen i baglandet, og så skal vi fortælle vælgerne, at politikken er den samme som før krisen,« siger transportordføreren.

Et andet folketingsmedlem, Preben Bang Henriksen (V), truer med at forlade partiet, hvis Lars Løkke Rasmussen ikke fremlægger dokumentation i sin tøjsag inden Venstres landsmøde 4. oktober. Birthe Rønn Hornbech (V) vil også se beviserne.