V- og K-formænd vil droppe grænsekontrol

Lokalformænd for regeringspartierne i Syd- og Sønderjylland kritiserer grænsekontrolaftalen. Drop den, lyder rådet fra baglandet.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Flertallet for regeringen og Dansk Folkepartis grænsekontrolaftale svinder på Christiansborg. Men regeringspartiernes egne baglande er nu også ude og kritisere den permanente grænsekontrol.

Det skriver JydskeVestkysten, som har talt med ti lokalformænd, hvoraf syv mener, at deres partiformænd på Borgen bør droppe grænsekontrolaftalen.

- Grænsekontrollen føles som et stort benspænd i forhold til samarbejdet med vores nabolande. Jeg har lige været i Bruxelles og de EU-politikere, jeg snakkede med, synes alle, det er en tåbelig idé. Jeg er ikke i tvivl om, at det skader vores omdømme, siger formand for Konservative i Sønderborg John Lohff, som også sidder i partiets hovedbestyrelse, til JydskeVestkysten.

Han og de andre lokalformænd kan få deres vilje. Det ser ud til, at oppositionen fremstiller deres eget beslutningsforslag, som betyder, at aftalen skal tages op i folketingssalen og ikke kan klares administrativt i finansudvalget, som VKO ellers havde planlagt.

Hvis aftalen skal vedtages af Folketinget, kan kristendemokraten Per Ørum Jørgensen have det afgørende mandat, og han har endnu ikke taget stilling til, om han kan bakke op om regeringen og Dansk Folkepartis grænsekontrolaftale.

Opbakning får VKO ikke fra Niels Poulsen, som er bestyrelsesformand for Venstre i Region Syddanmark.

- Det er totalt ude af proportioner at indføre grænsekontrol. Det generer titusinder af mennesker hver dag, og det bliver en hæmsko for vores erhvervsliv. Den aftale skal droppes, siger han til JydskeVestkysten.

INFOshop: 2020-planer deler danskerne