V-næstformand opfordrer Thorning til at stå fast

Venstres Kristian Jensen håber, at statsministeren fortsat siger nej til at bruge flere penge på dagpengesystemet, selv om flere socialdemokratiske profiler er klar til at åbne tegnebogen.

Kristian Jensen (V), Venstres næstformand, er bekymret over, at flere socialdemokratiske folketingskandidater nu står frem i Jyllands-Posten og undsiger Thorning på dagpengeområdet.

Det er S-profiler som Peter Hummelgaard (S) og Mattias Tesfaye (S), der kritiserer den socialdemokratiske top for at afvise at bruge flere penge på et forbedret dagpengesystem.

»Jeg synes, det er en bekymrende melding. Det viser, at Socialdemokraterne måske er på vej væk fra den linje, som Venstre lagde først - nemlig at man godt kan gøre dagpengesystemet bedre, men det må bare ikke blive dyrere,« siger Kristian Jensen til Berlingske Nyhedsbureau.

Han føler sig ikke tryg ved situationen, selv om statsministeren over for Jyllands-Posten gentager synspunktet om, at der ikke skal bruges ekstra penge på dagpengesystemet.

»Det er jo to markante skikkelser, der er på banen. De har tidligere været i stand til at kunne definere stemningen i det socialdemokratiske bagland, så deres melding skaber usikkerhed,« siger Kristian Jensen.

Han opfordrer Helle Thorning-Schmidt (S) til at skære igennem på dagpengeområdet.

»Jeg synes, at hun skylder et svar på, hvad Socialdemokraterne vil på dagpengeområdet. Det svar bør komme nu og her i stedet for at putte med det til efter valget,« siger Venstres næstformand.

Kommissionen, der er nedsat til at kigge på dagpengesystemet, kommer med sine anbefalinger til september.