V-medlem truer VK-regeringen

Årets finanslov skal laves om, kræver Venstres Marion Pedersen. Ellers er hun klar til at trække tæppet væk under det spinkle flertal.

Folketingsmedlem for venstre Marion Pedersen i hendes og hendes mand autoværksted - Din Bilpartner på Strandlodsvej på Amager Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Regeringens spinkle parlamentariske flertal trues nu fra egne rækker. Venstres folketingsmedlem Marion Pedersen er parat til at stemme imod årets finanslov og dermed bringe regeringen i mindretal, hvis ikke et - for hende - centralt forslag om en ny bilskrotningslov pilles ud.

»Som det er i øjeblikket, kan jeg ikke stemme for finansloven. Det er virkelig hjerteblod for mig. Jeg har det skidt med det, for jeg er glad for mit parti, og for at vi er i regering, men jeg er nødt til at være tro mod mig selv, og jeg vil gerne kunne se mig selv i spejlet om morgenen,« siger Marion Pedersen.

Forslaget indebærer, at grænsen for, hvad det må koste at reparere en bil, inden den skal skrottes, sænkes fra 75 til 65 pct. af bilens værdi. Marion Pedersen henviser til beregninger, som viser, at forslaget vil sende omkring 4.000 flere biler til skrotning om året og koste op mod 500 job på de danske autoværksteder.

Da forslaget er en del af den netop indgåede finanslovsaftale, som regeringen kun lige præcis har 90 mandater bag, skal bare én VKO-politiker springe, før finansloven mister sit flertal.

»Al politik handler jo om at tælle til 90,« siger Marion Pedersen og afviser, at hun kan bankes på plads.

V er ikke bekymret

Venstres gruppeformand, Kristian Jensen. afdramatiserer situationen.

»Jeg tror ikke, at finansloven er i fare. Jeg er ganske tryg ved, at der er flertal bag de aftaler, som regeringen indgår,« siger Kristian Jensen og tilføjer: »Marion Pedersen har over for mig tilkendegivet, at det naturligvis er vigtigt for hende, at regeringen kan fortsætte, og hun har over for mig sagt, at hun ikke er klar til at vælte regeringen.«Hos de Konservative signalerer politisk ordfører Henriette Kjær (K), at Venstres ledelse nu har et ansvar for at tage affære.

»Jeg håber bestemt, at de får snakket med hende i Venstres folketingsgruppe og får hende overbevist om, at hun skal stemme for finansloven.«

Det oprørske V-medlem får opbakning fra Håndværksrådet.

»I en tid hvor vi har brug for arbejdspladser, er regeringen på vej til at nedlægge arbejdspladser og i stedet sende dem til Sydkorea og Japan. Det er molbo-politik,« siger afdelingschef Frank Korsholm.