V: Lavere ydelser skal få flygtninge til at fravælge Danmark

For at få færre flygtninge til at søge mod Danmark vil Venstre sænke ydelserne. De Radikale advarer mod et ræs om at tilbyde de værste forhold.

For at få færre flygtninge til at søge mod Danmark vil Venstre sænke ydelserne. De Radikale advarer mod et ræs om at tilbyde de værste forhold. Fold sammen
Læs mere
Foto: AHMED JALIL
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mens Europa er vidne til den største flygtningestrøm i mange år, slår Venstre fast, at antallet af asylansøgere i Danmark skal nedbringes markant, hvis partiet får regeringsmagten efter valget. Det skriver Jyllands-Posten.

Da partiet har svært ved at stramme asylreglerne på grund af de internationale konventioner, som Danmark er tiltrådt, bliver midlet at sænke ydelserne.

»Vi kan ikke gå ret meget længere i forhold til konventionerne, og derfor vil vi fokusere på ydelserne. Det vil være det hurtigste og mest effektive middel,« siger Venstres politiske ordfører, Inger Støjberg (V), til avisen.

Venstre vil indføre en ny integrationsydelse, der sænker hjælpen til flygtninge, så de får, hvad der svarer til SU for forsørgere. Lige nu tilbyder Danmark nemlig langt bedre forhold og højere ydelser til flygtningene end mange andre lande, lyder det fra Inger Støjberg.

Socialdemokraterne mener, de nuværende regler er gode, og partiet afviser, at flygtninge primært tænker på penge, når de forlader deres hjem.

»Det mest afgørende for flygtning er betingelserne for at få asyl og muligheden for at få familien med. Altså overhovedet at komme ind i landet,« siger Socialdemokraternes udlændingeordfører, Ole Hækkerup (S), til Jyllands-Posten.

De Radikale advarer om, at forringede forhold for flygtninge i Danmark kan føre til et kapløb, hvor lande i EU konkurrerer om at tilbyde de dårligste forhold. Imens klandrer Dansk Folkeparti Venstre for ikke at gå mere helhjertet ind i kampen mod konventionerne, og få strammet reglerne.