V-kerneland trækker tæppet væk under Løkke og Jensen

Der er brug for et nyt formandskab i Venstre, lyder konklusionen fra Venstres kommuneformænd i Region Midtjylland.

(ARKIV) Lars Løkke Rasmussen. Venstre holder pressemøde i forbindelse med sommergruppemødet på Kragerup Gods ved Ruds Vedby, fredag den 9. august 2019. En rundspørge sår stor tvivl om, hvorvidt Lars Løkke Rasmussen er formand ved næste valg. Tiden er inde til et formandsskifte, lyder det fra flere medlemmer. Det skriver Ritzau, fredag den 16. august 2019.. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix) Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen

Konklusionen, da Venstres kommuneformænd i Region Midtjylland mandag aften var samlet på Pårup Kro i Engesvang for at drøfte situationen i partiet, var klar: Der er brug for en ny formand - og en ny næstformand.

Det skriver Jyllands-Posten.

Over de seneste dage er Venstres lokale kræfter i både Nordjylland og Syddanmark nået frem til en lignende konklusion, men mødet i Midtjylland var af mange ventet med stor spænding, da der her er tale om klassisk Venstreland med afgørende indflydelse i organisationen.

I Midtjylland er der støtte til at fremrykke landsmødet - men ikke støtte til Løkke som formand, fortæller flere af deltagerne på mandagens møde til Jyllands-Posten. Heller ikke næstformand Kristian Jensen, der selv er fra Herning, har dermed midtjydernes opbakning til at fortsætte i formandskabet, skriver avisen.

Det midtjyske møde kommer kort efter, at Lars Løkke Rasmussen (V) offentliggjorde en video, hvori han meddelte, at han har i sinde at blive som partiformand, og at han ønsker at fremrykke Venstres landsmøde - der efter planen skulle have været afholdt i november - så der hurtigt kan komme klarhed om persongalleriet i partiet.

En række af Venstres folketingskandidater - herunder Jakob Ellemann-Jensen - udtrykte herefter klar støtte til Løkkes fortsatte virke.

Ingen andre formandskandidater har indtil videre meldt sig på banen, »men der er mange gode mennesker i Venstre,« lyder det fra en af mødets deltagere. På mødet blev det besluttet, at Midtjyllands regionsbestyrelsesformand, Jens Nicolai Vejlgaard, inden længe skal informere Venstres formandskab om beslutningen.

Citathistorie: Jyllands-Posten.