V-kandidat: Udlændingeudspil er valgflæsk

Folketingskandidat for Venstre Kåre Traberg Smidt gik på talerstolen på partiets landsmøde og kritiserede dele af partiets udlændingeudspil, som han kalder for en »støjsending«.

Venstres landsmøde slutter over middag søndag. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bo Amstrup

Hovedparten af Venstres udlændingeudspil er rigtig godt, men de sidste 20 procent er ren populisme, lyder kritikken fra folketingskandidat for partiet, advokat Kåre Traberg Smidt (V).

»Der er 20 procent, som jeg anser som direkte diskriminerende, og det er regulært valgflæsk. Jeg beklager, men det er sådan, jeg ser på det,« siger Kåre Traberg Smidt fra den blå talerstol i Herning søndag.

Bifaldet fra salen var noget mere afdæmpet til kritikken af partiets politik, end det var få minutter inden, da en anden taler netop advarede mod jihadister og bedyrede, at man vil sove tryggere om natten med Lars Løkke Rasmussen (V) som statsminister.

Men manglende bifald stoppede altså ikke Kåre Traberg Smidt i at kritisere sit eget partis udlændingepolitik.

»Det handler om hele vores menneskesyn. Et liberalt, socialt og globalt tænkende menneske, tænker lidt længere end den støjsending, vi ser for tiden. Og derfor mener jeg, at der er utallige muligheder for at angribe regeringen på andre måder, end ved den ’DF-isering<saxo:ch value="226 128 153"/> som vi ser,« siger han og fortsætter:

»Folk ude i verden er begyndt at se lidt anderledes på Danmark på grund af vores holdning til udlændinge. De lytter til de signaler, vi sender, og desværre også de signaler, vi sender fra Venstre. Det kan godt være, at vi siger, at der er plads til dem, der vil og kan. Men hvad hvis dem, der kan, ikke vil komme hertil på grund af det, vi sender ud i æteren om, at det kun er de rige, de kristne, de højtuddannede, der er velkomne,« revsede Traberg Smidt sine partifæller i salen.