V-kandidat: For meget fokus på Rohde

Venstre har satset for meget på at markedsføre profilen Jens Rohde og for lidt på de øvrige kandidater, lyder kritikken ny fra V-listens nummer tre, Poul Dahl.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er ikke godt nok, at Venstre kun står til 19,4 procent af stemmerne i den seneste meningsmåling op til Europa-Parlamentsvalget, som Catinét har lavet for Ritzau.

Sådan lyder kritikken fra partiets EP-kandidat, Poul Dahl, der giver Venstres ensidige fokus på spidskandidaten, Jens Rohde, en del af skylden.

- Jeg ville have valgt en anden strategi, end den der er valgt fra Venstres side, hvor de har valgt at satse voldsomt og næsten udelukkende på spidskandidaten. Der tror jeg nok - med det hold, som Venstre i øvrigt stiller op med rigtigt mange gode kandidater - at jeg ville have valgt en strategi, hvor Venstres ledelse koncentrerede sig om at markedsføre Venstre som parti og prioriterede flere af kandidaterne og gav dem mere støtte og mere plads og også flere ressourcer, siger Poul Dahl til Ritzau.

I meningsmålingen er danskerne blevet spurgt om, hvilket parti de vil støtte, men når de står i stemmeboksen på søndag, så vil de blive mødt med navnene på alle kandidaterne. Det kan gøre en forskel, mener Poul Dahl.

- Jeg tror faktisk, der er rigtigt mange, der peger på det parti, de nu støtter, men når de kommer ind i boksen, så stemmer de på personer. Også på tværs af partier, siger han.

/ritzau/