V: Glædeligt at Thornings skattesag kan komme frem

Regeringen vil ikke blokere for, at undersøgelseskommissionen vil inddrage afgørelsen i Helle Thornings skattesag. Det glæder Venstre sig over.

Justitsminister Morten Bødskov informerer om skattesagskommissionen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er godt, at undersøgelseskommissionen får mulighed for at inddrage afgørelsen i Helle Thornings skattesag. Sådan lyder Venstre første kommentar til det netop fremlagte udkast til kommissoriet for den kommende kulegravning af skattesagen.

- Fra Venstres side har vi lagt meget vægt på, at det var muligt at inddrage de relevante papirer. Også at de nødvendige papirer omkring den skattesag, det hele jo drejer sig om, kan komme frem. Derfor er det glædeligt,  at den mulighed er til stede nu, siger Venstres gruppeformand Kristian Jensen til TV 2 News.

Han er samtidig tilfreds med, at undersøgelseskommissionen bliver sat under tidspres. Regeringen mener, at kulegravningen burde kunne færdiggøres på to år.

- Vi håber på, at kommissionen kan være færdig endnu hurtigere end der lægges op til, for jeg tror, at mange af de involverede - både medarbejdere i Skat og andre steder - har et ønske om at få klarlagt den her sag så hurtig som muligt, siger Kristian Jensen.

Derudover har Venstre ikke så mange kommentarer til regeringens udkast.

- Det er ikke lang tid siden, at vi har set den endelige tekst, så vi skal lige bruge noget tid på at læse igennem, hvad der egentlig står i det kommissorium, siger Kristian Jensen.

Venstres formand Lars Løkke Rasmussen, der også risikerer at blive afhørt under vidneansvar, har hidtil afvist at kommentere skattesagen yderligere.