V: DI-direktør misser fuldstændig skiven med opsang

Venstre mener, at DI-direktør Karsten Dybvad går galt i byen, når han betegner den danske debat om udenlandsk arbejdskraft som kørt af sporet.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Karsten Dybvad, Dansk Industris direktør, rammer langt over mål, når han i Berlingske giver udtryk for, at den danske debat om udenlandsk arbejdskraft er kørt af sporet. Det mener Venstres integrationsordfører, Martin Geertsen (V).

»Interviewet med Dybvad bærer præg af et syn på Danmarks udfordringer, som man ser dem igennem et par akademiske briller med udsigt fra millionvillaen i Hellerup eller efterhånden marginaliserede celler hos de Radikale,« siger Martin Geertsen.

Karsten Dybvad mener, at debatten handler alt for meget om bekymringer over velfærdsydelser til østarbejdere og social dumping. Det skygger for de enorme gevinster for Danmark, som den udenlandske arbejdskraft bidrager med.

»Det dominerende i debatten har været frygten for, at der kommer udlændinge hertil og udnytter vores velfærdssystemer. Vi kunne godt glæde os noget mere over, at det er fantastisk, at udlændinge er med til at skabe vækst og beskæftigelse i Danmark. Den dagsorden er for svagt repræsenteret i den offentlige debat,« siger Karsten Dybvad.

Martin Geertsen savner en række svar fra DI-direktøren.

»Det kunne have været formålstjenligt at høre et bud på løsningen af det problem, at hvis ikke-vestlige indvandrere var i arbejde på linje med vestlige indvandrere, ville vi have 17 milliarder kroner mere til rådighed om året,« siger Geertsen og tilføjer:

»Det kunne også have været interessant at høre DIs holdning til det historisk høje antal asylansøgere eller de kæmpe kulturelle integrationsproblemer med alt fra IS-rekruttering til visse ikke-vestlige forældre, som lever afsondret fra deres børns skolegang«.