V: Betalingsring giver flere stående DSB-passagerer

Det vil gøre ondt værre, hvis regeringen står fast på betalingsringen, så der skal proppes flere passagerer ind i de overfyldte tog, lyder ny kritik fra Venstre.

Foto: Morten Germund
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Regeringen må forklare befolkningen, hvorfor der skal gennemføres en betalingsring omkring København, når passagererne i forvejen står som sild i tønde i togene på vej til og fra hovedstaden.

Det mener Venstres trafikordfører Kristian Pihl Lorentzen, som har stillet spørgsmål til transportminister Henrik Dam Kristensen (S), efter at Berlingske i dag har kunnet berette, at passagerernes generelle tilfredshed med DSB styrtdykker, og at utilfredsheden blandt andet hænger sammen med overfyldte tog med enkelte ledige ståpladser.

- Midt i denne utålelige situation er det nærmest grotesk, at regeringen vil piske løs på bilpendlerne med tårnhøje bompenge for at få dem til at rykke over i togene, siger Kristian Pihl Lorentzen.

Regeringen har lovet at løse kapacitetsproblemer

Regeringen har ganske vist i et svar til Folketinget lovet, at kapaciteten i den kollektive trafik vil blive sikret i tilstrækkelig grad, inden betalingsringen efter planen åbner i sommeren 2014. Alligevel fastholder Kristian Pihl Lorentzen sin kritik.

- Det svar er jeg meget tvivlende overfor. Det hænger simpelthen ikke sammen, og jeg kan ikke se, hvordan ministeren kan gå at love, at kapacitetsproblerne vil være løst inden 2014 med den virkelighed, der findes. Togene er overfyldte i forvejen, og IC4-togene holder stille i remissen, siger Kristian Pihl Lorentzen.

Der er ikke plads til én eneste ekstra passager

Ifølge en rapport fra Vejdirektoratet vil der kun i gennemsnit komme 1,5 pct. flere passagerer i togene, når en betalingsring er åbnet. Men det er også for mange, har DSBs pendlertalsmænd tidligere udtalt i en erklæring.

Pendleren Danny W. Pedersen, som rejser mellem Roskilde og København, mener, at der slet ikke er plads til én eneste ekstra passager.

- Jeg kan ikke anbefale nogen at tage toget for tiden. Det vil være en dårligere rejse for mig, hvis der kommer flere i togene. Derfor vil jeg på det kraftigste anbefale alle at holde sig væk. I hvert fald som det er nu, siger Danny W Pedersen.