V: Afklaring på Løkkes rygekabine i dag

Hvem, der skal betale regningen på 154.000 kr. for Løkkes rygeboks, forventer Venstre at finde ud af i dag.

Arkivfoto fra 1998. Lars Løkke Rasmussens (V) rygevaner har kostet skatteyderne 154.000 kroner i leje, fordi hans rygekabine i knap to et halvt år stod i Statsministeriet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Lars E Andreasen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvem skal betale for tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussens rygekabine? Venstre eller Løkke selv? Det kommer der torsdag en afklaring på, forventer Venstres partisekretær, Claus Søgaard-Richter.

- Der kommer information ud om det senere i dag. En gang i eftermiddag, regner jeg med, siger Claus Søgaard-Richter til Berlingske Nyhedsbureau.

Han afviser at uddybe, hvorvidt man har fundet en løsning på, om det er partiet eller Lars Løkke selv, der skal betale de 154.000 kroner, som det har kostet Statsministeriet at leje rygekabinen.

Socialdemokraternes politiske ordfører, Magnus Heunicke, har krævet svar på netop det spørgsmål med henvisning til, at Venstre modtager millioner af kroner i partistøtte, og at der er særlige lovgivningsmæssige regler for, hvordan partistøtten må anvendes.

- Nu må Lars Løkke lægge tingene åbent frem. Det er et ret præcist spørgsmål, han skal svare på: Hvem betaler? sagde Magnus Heunicke til Berlingske onsdag.

Ifølge ekstern lektor og ekspert i forvaltningsret Claus Haagen Jensen kan det blive et »skatteproblem« for Løkke, hvis han lader Venstre betale for rygekabinen.

- Hvis Venstre betaler Lars Løkke Rasmussens udgift, så er det i virkeligheden Lars Løkke, der har modtaget beløbet. Og så kan det være, at skattefar kommer og siger, at han skal betale indkomstskat. Det er ligesom, hvis en arbejdsgiver betaler et eller andet for en ansat. Med mindre, det er noget han skal bruge derhjemme - så skal den ansatte betale skat af det, sagde Claus Haagen Jensen onsdag til Berlingske.

Lars Løkke har på sin Facebook-profil skrevet, at »Statsministeriet bliver godtgjort de omkostninger, ministeriet har haft«.

Det har torsdag morgen ikke været muligt at få en kommentar fra Lars Løkke Rasmussen.