Utraditionel jobannonce: Venstre leder efter borgmester

Er du god på sociale medier og bosat i Skanderborg, kan du blive Venstres borgmesterkandidat i den jyske by.

Læs mere
Fold sammen

Venstre i Skanderborg har taget en noget utraditionel metode i brug for at finde en spidskandidat, der kan fravriste Socialdemokraterne borgmesterposten i byen.

Ifølge Jyllands-Posten har partiet indrykket annoncer i flere lokale ugeaviser, hvor jobbet som borgmesterkandidat så at sige bliver slået op.

Nederst i artiklen kan du se annoncen

Ifølge jobopslaget skal den rette ansøger være stærk i formidling, både i skrift og tale, og en rutineret bruger af sociale medier.

Samtidig er der krav om, at personen skal være medlem af Venstre, men er man ikke det allerede, er det fint, hvis man melder sig ind i morgen, forklarer Jens Erik Sørensen, der er formand for Venstre i Skanderborg, til Jyllands-Posten.

Ingen løn

Normalt vælges en borgmesterkandidat blandt de medlemmer, partierne i forvejen har i en kommune.

Og Jan Erik Sørensen understreger, at jobopslaget ikke skyldes, at Venstre ikke har fuld tillid til dem, der i dag er en del af det politiske arbejde.

»Det er mere for at vise, at vi kører en åben proces. Den eneste betingelse er, at man er medlem af Venstre,« siger han.

Partiet tilbyder ifølge jobopslaget ingen løn, men hvis det lykkes at erobre borgmesterposten, vil der naturligvis vente en borgmestergage efter kommunalvalget i 2017.

Her kan du se opslaget, som Venstre har indrykket:

/ritzau/