»Urimeligt at København slipper for flygtninge«

Folketingsmedlem Michael Aastrup Jensen vil vide, hvorfor København ingen flygtninge skal tage, når Aarhus får 516.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvordan i alverden kan København slippe for at tage imod flygtninge overhovedet, når Aarhus i 2015 skal modtage 516 flygtninge?

Det vil folketingsmedlem Michael Aastrup Jensen (V) godt have den ansvarlige minister, justitsminister Mette Frederiksen (S), til at forklare, siger han til Århus Stiftstidende.

»Aarhus har nøjagtig de samme udfordringer på integrations- og boligområdet som København. Derfor er det helt urimeligt, at København kan påberåbe sig nul-status, alt imens Aarhus skal tage imod rekordmange asylansøgere,« siger Michael Aastrup Jensen til stiften.dk.

Han vil tage sagen op med Mette Frederiksen i Folketingets spørgetid onsdag 25. februar kl. 13.00.

»Situationen i Syrien gør, at vi er udfordret på asylområdet. Det bør regeringen erkende og lave en mere rimelig fordeling af asylansøgerne, så også hovedstaden tager sin del af ansvaret. Det kan ikke passe, at kommunekassen bugner i København, og at hovedstaden så samtidig kan nægte at tage ansvar for fælles udfordringer,« siger Michael Aastrup Jensen.

Han synes, at Aarhus bliver pålagt en helt urimeligt stor opgave.

»Jeg ved ikke, hvor vi kan indkvartere så mange mennesker, og jeg tvivler ærligt talt på, at den ansvarlige minister har et bud på det,« siger Michael Aastrup Jensen.