Ups: Aarhus Kommune udskrev valg ved en fejl

Aarhus Kommune kom ved en fejl statsministeren i forkøbet og udskrev folketingsvalg 5. januar 2015. 20 aarhusianere fik valgkort tilsendt med posten.

ARKIVFOTO Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt

Flere aarhusianere fik sig noget af en overraskelse, da de tømte postkassen i juledagene. Mellem de øvrige forsendelser dukkede der nemlig valgkort op i flere østjyske postkasser med en påtrykt dato for det kommende folketingsvalg: Mandag 5. januar 2015.

Det skriver Aarhus Stiftstidende.

Valgkortene var ved en fejl blevet sendt ud til 20 aarhusianere. Fejlen er opstået i Aarhus Kommunes valgsekretariat, hvor man netop er i færd med at gennemføre en række tests i forbindelse med det kommende folketingsvalg, der skal afholdes senest til september.

»Vi er ved at forberede os på valget. Aarhus Kommunes ambition er altid at tænke nyt og gøre det bedst mulige. Vi tester blandt andet nye valgkort, og i den forbindelse fik vi som led i en solid test lavet et prøvetryk på 14.000 kort. Sent fredag opdagede vi, at der ved en fejl var blevet sendt og omdelt 20 kort ud til aarhusianske adresser,« siger chef for Borgerservice og ansvarlig for valgsekretariatet Lene Hartig Danielsen til Aarhus Stiftstidende.

Lørdag formiddag måtte Borgerservices projektansvarlige selv rundt og banke på hos samtlige modtagere for at beklage fejlen.

»Det var ikke alle, der var hjemme. Men dem, vi mødte, tog det heldigvis med et smil,« fortæller Lene Hartig Danielsen.