Unge radikale giver DF svar på tiltale i ny video

Radikal Ungdom byder i ny video flygtninge velkommen. Kampagnen kommer i kølvandet på forslag fra Dansk Folkeparti om at holde flygtninge væk fra Danmark ved hjælp af videoer.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Radikal Ungdom lancerer nu en video, der byder flygtninge velkommen til Danmark. Videoen er et svar til Dansk Folkeparti, der med videoer på engelsk og arabisk vil fortælle potentielle asylansøgere i hele verden, at de skal holde sig væk.

Christopher Røhl, der er landsformand for Radikal Ungdom, fortæller, at den radikale video skal vise, at det ikke er alle danskere, som ser flygtninge som en byrde for det danske samfund.

»Vi prøver at vise det danske storsind, som har hersket i mange år og som også gerne skal herske mange år fremover. Udover de åbenlyse økonomiske fordele, så gavner flygtninge også Danmark kulturelt. Vi ønsker at få de flygtninge, der kommer til Danmark, til at føle sig hjemme,« siger Christopher Røhl.

Inspirationen til Dansk Folkepartis videoer kommer fra Australien, hvor myndighederne de seneste år har lavet kampagner målrettet bådflygtninge. I videoen siger en uniformklædt general fra Australien: »No way. You will not make Australia home«, der oversat til dansk betyder: Nej. Du kommer ikke til at have hjemme i Australien.

Christopher Røhl er træt af Dansk Folkepartis retorik. Han håber, at den radikale video kan være med til at ændre tonen i debatten:

»Både Venstre, Dansk Folkeparti og andre partier har travlt med at gøre flygtninge til et skræmmebillede - sige, at de kommer og tager vores penge, arbejde og alt muligt andet,« siger han og tilføjer:

»Det er rigtigt, at der kommer rigtig mange flygtninge. Der er jo flere flygtninge i verden i øjeblikket, end der har været siden Anden Verdenskrig. Derfor er vi nødt til at forholde os til, hvordan vi får dem ind i samfundet i stedet for at få dem væk. Uanset hvad, så kommer der mange flygtninge, og dem er vi nødt til at tage hånd om og ansvar for.«