Unge radikale afviser ny udlændingepolitik

De Radikale skal ikke indgå politiske kompromiser med Socialdemokraterne om udlændingepolitikken, før vælgerne har talt, lyder det fra Radikal Ungdom.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De Radikales gruppeformand, Christian Friis Bach (R), er for tidligt ude, når han erklærer, at partiet vil bevare 24-års-reglen og tilknytningskravet efter næste valg.

Det siger formanden for Radikal Ungdom, Christopher Røhl, efter Friis Bach har meldt ud, at man af hensyn til det fortsatte regeringssamarbejde med Socialdemokraterne er klar til at acceptere en den nuværende udlændingepolitik.

»Jeg mener ikke, vi skal indgå kompromiser, før vi sidder ved forhandlingsbordet efter et valg. Jeg mener, at de Radikale skal gå til valg på en fair udlændingepolitik, og jeg mener ikke, at 24-års-reglen og tilknytningskravet er fair. De Radikale skal gå til valg på at få afskaffet de to ting,« siger Christopher Røhl og uddyber:

»Lige nu lægger man op til, at kompromiset er indgået, og forhandlingerne er færdige. Det mener jeg ikke, man skal gøre, når man ikke har mandaterne endnu. Den udmelding må vi tage efter et valg,« siger Christopher Røhl.

Han mener ikke, at den nuværende udlændingepolitik er retfærdig.

»Jeg må til gengæld medgive Friis Bach, at den er stram. Derfor skal de Radikale også gå til valg på at afskaffe 24-års-reglen og tilknytningskravet. Så kan man indgå kompromiser, når man sidder ved forhandlingsbordet i det sorte tårn,« siger Radikal Ungdoms landsformand.