Unge konservative vil have Thulesen Dahl og co. i regering

Samtidig ønsker et flertal i partiets bagland, at de Konservative skal stå uden for regeringen efter næste valg.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det vil være en klar fordel at give Dansk Folkeparti og Kristian Thulesen Dahl (DF) plads i en kommende regering, såfremt det bliver den borgerlige blok, der løber med sejren, når Danmark næste gang har valg til Folketinget.

Sådan lyder udmeldingen fra formanden for Konservativ Ungdom, Kristoffer Beck (K), der mener, at det bliver langt lettere at tøjle et Dansk Folkeparti med nøgler til ministerbilerne end et Dansk Folkeparti, der står udenfor.

»Det er ikke fordi, jeg er særlig enig med Dansk Folkeparti politisk, men det er fordi, jeg mener, at man på den måde vil kunne trække Dansk Folkeparti mere til højre, da de vil være bundet op af et regeringssamarbejde, og dermed kan både de Konservative og Liberal Alliance påvirke dem og trække dem i en mere højreorienteret retning,« siger Kristoffer Beck og fortsætter:

»Jeg tror, det vil være lettere for Dansk Folkeparti at sluge et par kameler, hvis de får ministerbiler, end hvis de står uden for regeringssamarbejdet, ligesom de gjorde i 00erne,« siger han.

Ungdomsformanden peger på, at den borgerlige blok allerede nu har »et kæmpe problem, fordi Dansk Folkeparti er så langt væk fra alle de andre partier og er så venstreorienteret«, og han frygter, at partiet fortsat vil holde fast i sit ønsker om vækst i den offentlige sektor og forlængelse af dagpengeperioden, hvis det står uden for en regeringen.

»Dansk Folkeparti er en klods om benet på den borgerlige blok, fordi man har tre partier i de Konservative, Venstre og Liberal Alliance, som er klar til at tage nogle drastiske skridt i forhold til økonomien med hensyn til for eksempel nulvækst i den offentlige sektor, og så har man Dansk Folkeparti, som nærmest vil den fuldstændig modsatte vej,« siger han.

Mens ungdomsformanden altså ønsker Thulesen Dahl på ministerholdet, så mener han i lighed med et flertal i partiets bagland, at de Konservative selv bør holde sig ude af en kommende regering.

En rundspørge, som Ritzau har lavet, og hvor 52 konservative lokalformænd har svaret, viser ifølge jp.dk, at 29 af de adspurgte ikke ønsker partiet ind i et nyt regeringssamarbejdet.

Og det giver god mening, siger Kristoffer Beck,

»Det, de ti år i VK-regering bør have lært os, er, at vi som det mindste parti i en regering vil blive mast. Vi vil få svært ved at få nogle markante aftryk på politikken, og vi vil også få svært ved efterfølgende at kunne sælge det,« siger han.

Til trods for de unge konservatives ønske om DF i regering, så bliver det dog nok ved drømmen for denne gang. I forbindelse med Dansk Folkepartis landsmøde for to uger siden slog partiformand Thulesen Dahl atter fast, at man ikke stiler efter en plads i regeringen.