Unge konservative jubler over opbakning til kongehuset

Kongehuset er en »lederskikkelse« for det danske samfund, siger landsformand for Konservativ Ungdom, som glæder sig over ny måling af danskernes opbakning til de kongelige.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

83 procent af danskerne bakker op om kongehuset som institution, og det skaber glæde hos de unge konservative.

»Jeg jublede, da jeg så tallene. Det er en helt fantastisk måling, som viser, at danskerne på trods af sociale og politiske skel kan samles om vores allesammens kongehus,« siger formand for Konservativ Ungdom, Kristoffer Beck, i en skriftlig kommentar.

En meningsmåling, som Gallup har udarbejdet for Berlingske, viser, at 83 procent af danskerne er uenige i, at monarkiet skal afskaffes. 82 procent er samtidig enige i, at Danmark har gavn af monarkiet.

»Vi er en meget heldig nation, at have et så populært et statsoverhoved - det kan ikke lade sig gøre med politiske overhoveder, og blandt andet derfor er kongehuset uundværligt som lederskikkelse for det danske samfund,« siger Kristoffer Beck.

Han tilføjer, at de unge konservative føler, at de står ret alene med deres opbakning til monarkiet.

»Det er som om, at der i de andre ungdomspartier er gået mode i at være imod kongehuset. Det er utrolig ærgerligt, og det vidner om, at der blandt de andre politiske ungdomsorganisationer er en manglende historisk forståelse for hvor vigtigt og unikt, det danske monarki er,« siger Kristoffer Beck.