Ungdomspartier kræver handling i 3F-sag

Hovedparten af de danske ungdomspartier kræver, at regeringen tager aktiv stilling i sagen om 3Fs konflikt med Restaurant Vejlegården.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Radikal Ungdom, Venstres Ungdom, Konservativ Ungdom, Dansk Folkepartis Ungdom og Liberal Alliances Ungdom er enige om, at det er nødvendigt, at regeringen melder ud, hvilken holdning den har til sagen, hvor 3F som et led i en konflikt med Restaurant Vejlegården har truet med at stoppe udgivelsen af Vejle Amts Folkeblad, hvori restauranten har annonceret.

- Det er mig ubegribeligt, at en fagforening mener, at den har ret til at bestemme over pressefriheden. 3Fs opførsel viser, at den har fået frit spil for længe. Hvis fagforeningen fortsætter med disse ufine metoder, graver den sin egen grav, siger Ditte Søndergård, landsformand for Radikal Ungdom.

Rasmus Brygger, landsformand for Liberal Alliances Ungdom, kalder 3F for »desperate mennesker«.

- Der er tale om en sag, der virkelig udstiller 3F for, hvad de er: Desperate mennesker, der vil tage alle midler i brug for at bekæmpe deres konkurrence. Trusler og afpresning hører hjemme i mafiaen, ikke i et retssamfund som Danmark, siger han han.

Anders Vistisen, landsformand for Dansk Folkepartis Ungdom, støtter ligeledes kravet:

- Vi er nu nået et punkt i denne konflikt, hvor selv den lokale avis ikke må bestemme, hvad den trykker i avisen. Det er virkelig på tide, at regeringen tager afstand fra de metoder, der tages i brug, siger han.

Formændene for Venstres Ungdom og Konservativ Ungdom mener, at fagbevægelsens økonomiske rolle over for Socialdemokratiet og SF har en væsentlig betydning.

- Statsministeren tør ikke at gå imod sine storsponsorer, som brugte 100 millioner kroner i valgkampen på at få hende valgt. 3F har købt sig til frit spil overfor erhvervsdrivende og tør derfor tage midler i brug, der mest af alt minder om rockermetoder, siger Morten Dahlin fra Venstres Ungdom.

Kristoffer Beck, landsformand for Konservativ Ungdom, er enig.

- 3F er desperat og vil gøre, hvad man kan for at genvinde deres medlemsbase, der ellers er styrtblødende. Man foranlediges til at tro, at regeringen har givet grønt lys til fagbevægelsens handlinger, alene fordi de er storsponsorer. Så længe de ikke vil tage afstand fra handlingerne, er det en stiltiende accept, siger han.

Sagen begyndte, da spisestedet Restaurant Vejlegården opsagde sin overenskomst med 3F til fordel for Krifa. Efterfølgende har 3F blokeret spisestedet på forskellig vis, og senest har fagforeningen truet den lokale avis, Vejle Amts Folkeblad, med, at de ansatte på trykkeriet nedlægger arbejdet, hvis Restaurant Vejlegården annoncerer i avisen. Det har fået avisen til at stoppe spisestedets annoncering.