Ung socialdemokrat kalder Vestager »hamrende illoyal«

Ifølge formanden for Danmarks Socialdemokratiske Ungdom skaber Margrethe Vestager utryghed, når hun offentligt giver Socialdemokraterne skylden for den kuldsejlede øremærkede barsel til mænd.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) har gjort formanden for Danmarks Socialdemokratiske Ungdom vred.

Når den radikale leder i et interview giver Socialdemokraterne skylden for, at den øremærkede barsel til mænd er blevet droppet, så sparker hun til en regering, der i forvejen ligger ned, påpeger DSU-formand Camilla Schwalbe.

»Grundlæggende synes jeg, at det er hamrende illoyalt, og det fungerer som en boksehandske mod en i forvejen brækket næse,« siger hun.

Camilla Schwalbe har svært ved at se, hvorfor Vestager har brug for offentligt at pege på Socialdemokraterne som de »skyldige«, da regeringen samlet bør stå bag de beslutninger, der bliver truffet.

»Det, der virkelig gør mig vred, er, at når det handler om en lang dagpengeproces og et opgør med en finansskat, så skal det hedde ud ad til, at det er en fælles beslutning, som regeringen har truffet, og når det er spørgsmålet om øremærket barsel, så går hun ud og vasker hænder og siger, at »den må Socialdemokraterne stå med,« siger Camilla Schwalbe.

Til Jyllands-Posten siger Vestager fredag, at det netop var Socialdemokraterne, der besluttede, at den øremærkede barsel skulle droppes.

»Hvis ikke Socialdemokraterne havde hejst et flag og sagt, »vi tror, det giver større problemer, end det vil løse«, havde vi gennemført øremærket barsel,« siger den radikale partileder til avisen.

Ifølge Camilla Schwalbe skaber den slags udmeldinger utryghed hos vælgerne.

»Danskerne har brug for at opleve en sammentømret regering, som er i god dialog med hinanden, og som er enige om kursen, og derfor skaber det utryghed blandt danskerne, når hun går ud og siger sådan noget. Jeg stiller mig uforstående over for, at vi gang på gang stiller os op med røven i klaskehøjde, og at hun så på det her spørgsmål vælger at gå ud og sige, at »det har jeg ikke haft noget med at gøre.«

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) slog tidligere fredag fast, at det var »en samlet regering«, der stod bag beslutningen om at droppe barslen. Hun understregede ved samme lejlighed, at hun ikke mente, at regeringens interne drøftelser hører til i offentligheden.

»Jeg vil ikke give nogen kommentarer til regeringens interne drøftelser. Det synes jeg ikke er nogen specielt god ide,« sagde statsministeren.