Ung SFer står til at blive ny borgmester

Berlingske erfarer, at SFs politiske ordfører i København, Ayfer Baykal, står til at overtage den tunge post som teknik- og miljøborgmester i hovedstaden.

Ayfer Baykal fra SF. Fold sammen
Læs mere
Foto: Casper Christoffersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det sker, efter at den tidligere SF-leder på Københavns Rådhus, Bo Asmus Kjeldgaard, i sidste uge måtte trække sig fra posten, da Ekstra Bladet afslørede, at han i klar modstrid med valgloven ikke boede i København, hvor han var valgt, men hos sin kæreste på Frederiksberg.

Kampvalget står mellem fire kandidater, når SFs bestyrelse i København onsdag aften endeligt vælger sin nye borgmester, men flere kilder bekræfter uafhængigt af hinanden, at Ayfer Baykal står til at modtage flertallet af stemmerne.

Læs også: Mød SFs fire kandidater

I samme ombæring ventes det, at sundheds- og omsorgsborgmester Ninna Thomsen vil blive udpeget til SFs nye politiske leder i København – en post som Bo Asmus Kjeldgaard også bestred, indtil han gik af.

Ayfer Baykal var partiets store stemmesluger i København ved kommunalvalget i 2009. Her valgte 3.665 københavnere at sætte deres kryds ved hende, hvilket overgik både Bo Asmus Kjeldgaard og Ninna Thomsen. Hun har siden fungeret som SFs politiske ordfører i Borgerrepræsentationen.

Ayfer Baykal er 33 år, uddannet socialrådgiver og arbejder i dag med integration i Frederiksberg Kommune.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra hverken hende eller Jens Mandrup Rasmussen, der er formand for SFs bestyrelse i København.