Ung Nye Borgerlige-profil går til DF: »Jeg er jo ikke liberal«

Ifølge Mitchel Vestergaard er Dansk Folkeparti det eneste sande værdikonservative parti i Danmark. Og så besidder Nye Borgerliges kommende formand ikke nogen stor tiltrækningskraft på ham, siger han.

Lars Boje Mathiesen (tv.) og Mikkel Bjørn (th.) røg i totterne på hinanden i kølvandet på Lars Bojes kapring af formandsposten i Nye Borgerlige. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sidste uge bød på, at en række unge profiler udvandrede i fællesskab fra Nye Borgerlige i kølvandet på, at det stod klart, at Lars Boje Mathiesen ville blive partiets kommende formand.

Først var det det unge folketingsmedlem Mikkel Bjørn, der hoppede til DF, så forlod Nye Borgerlige Ungdoms formand, Malthe Larsen, partiet, og sidst gjorde næstformand, Mitchel Oliver Vestergaard det samme.

Og nu melder Mitchel Oliver Vestergaard sig ligesom Mikkel Bjørn ind i Dansk Folkeparti, siger han til Berlingske.

Han siger, at skiftet til Dansk Folkeparti navnlig skyldes, at partiet med Morten Messerschmidt i spidsen er det parti, der bedst garanterer den form for »intellektuelle konservatisme«, som Mitchel Oliver Vestergaard leder efter.

Mitchel Vestergaard, der er markante politiske forskelle mellem Nye Borgerlige og Dansk Folkeparti, navnlig i den økonomisk politik. Hvad tænker du om det?

»Jeg er jo ikke liberal, så det har ikke været megasvært for mig at skulle se igennem fingre med det. For mig er det ikke vigtigt, at man har en fordelingspolitik, der ligger på den yderste højrefløj,« siger Vestergaard.

Han anser Det Konservative Folkeparti som et fortsat mere liberalistisk end konservativt projekt. Og mere end fordelingspolitik bekymrer han sig om værdipolitik, som han mener, at flere borgerlige burde kaste deres kræfter i.

»Jeg går mere op i, hvordan man kan redde Danmark fra massiv indvandring og fra en wokebølge og den type kulturkamp,« siger Vestergaard.

På Facebook skev Mitchel Oliver Vestergaard i sidste uge, at han ikke kunne se sig selv i Nye Borgerlige efter Pernille Vermunds bebudede formandsexit. I opslaget rettede han desuden skarp kritik mod Lars Boje Mathiesen, som han mener står for en ultraliberalistisk tilgang, der indeholder »åndløshed og intellektsanæmi«.

Og han gentager over for Berlingske, at selvom det primært er politikken, der trækker ham mod DF fra Nye Borgerlige, så er Lars Boje Mathiesens kommende formandskab og lederstil ikke noget, han kan se sig selv under.

Mitchel Oliver Vestergaard melder sig desuden ind i Dansk Folkeparti Ungdom, hvor formand Christian Bülow siger til Berlingske, at han glæder sig til at byde Vestergaard velkommen i ungdomspartiet. Det er fortsat uafklaret og op til medlemmerne, om Mitchel Oliver Vestergaard skal have en mere fremtrædende rolle i ungdomspartiet.

Mitchel Oliver Vestergaard (tv.) og Christian Bülow (th.). Fold sammen
Læs mere
Foto: Foto: Dansk Folkeparti Ungdom.