Under hver tredje foretrækker Løkke som blå statsminister

Oppositionens statsministerkandidat er ikke vælgernes oplagte statsminister for de borgerlige, og han savner evnen til at trække vælgerne over midten, viser ny undersøgelse.

Lars Løkke Rasmussen Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann Olesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Blot 29 procent af de danske vælgere foretrækker Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen (V) som statsminister, hvis de borgerlige vinder det kommende folketingsvalg. Det viser en meningsmåling, som AB Analyse har foretaget for Kommunen.

Lars Løkke Rasmussen halter efter Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl (DF), der foretrækkes af hver tredje vælger, mens Venstres formand kun er en anelse mere populær end De Konservatives Søren Pape (K), der har opbakning som borgerlig statsminister af 25 procent.

»Det betyder, at Lars Løkke ikke nødvendigvis er det naturlige valg som statsminister, hvis man spørger vælgerne, og det viser, at han har et meget dårligt ry og mange ikke ser ham som egnet,« siger valgforsker ved Københavns Universitet, Kasper Møller Hansen til Kommunen.

Han understreger dog, at afstanden mellem partiformændene er så lille, at det ligner dødt løb mere end en sikker føring.

Venstre-formandens problemer stopper dog ikke ved den umiddelbare mangel på tilslutning. Undersøgelsen indikerer også, at både De Konservative og Dansk Folkeparti har større potentiale for at flytte vælgere over midten end Venstre, vurderer Kasper Møller Hansen.

»Det er tegn på, at Lars Løkke ikke kan trække stemmer over midten. Han har ikke fat i de brede vælgerskarer her, og i forhold til at flytte vælgere over midten har Thulesen Dahl og Pape bedre muligheder,« siger han til Kommunen.

Resultatet af meningsmålingen er udtryk for, at Lars Løkke stadig ikke er sluppet fri af de skandaler og dårlige historier, der fyldte aviserne i foråret. Og selvom tøjsagen, flyveturene for GGGI og bilagssagerne burde være et overstået kapitel, er efterdønningerne ikke ovre.

»Det er tydeligt, at der stadig ligger en kraftig udfordring for Venstre i at få rystet vandet af sig efter skandalerne og diskussionerne om Løkkes troværdighed,« siger Kasper Møller Hansen.

Det er forklaringen på, at Lars Løkkes popularitet ikke adskiller sig mærkbart fra hverken Søren Papes eller Kristian Thulesen Dahls, vurderer han.

BNB