»Ulækkert« angreb fra Søren Pind

Juraprofessor tager til genmæle over for Søren Pind, der har miskrediteret ham i et lukket forum på Facebook.

Juraprofessoren Claus Haagen Jensen er blevet hængt ud af en toppolitiker. Nu overvejer han at skrive et brev til politikeren. Fold sammen
Læs mere
Foto: HENNING BAGGER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

- Det er uanstændigt.

Ordene tilhører juraprofessor Claus Haagen Jensen. Han reagerer på, at udviklingsminister Søren Pind (V) har skrevet injurierende påstande om ham på sin lukkede Facebook-profil med over 4.100 venner. Søren Pind har blandt andet kaldt Claus Haagen Jensen for "manisk presseliderlig" og "en skændsel for juraen."

- Det er ulækkert, at det foregår på en lukket Facebook-profil. Jeg mener ikke, at det er anstændigt, siger Haagen Jensen, som nu overvejer at gå videre med sagen. I første omgang ved at skrive et brev til Pind selv eller til statsministeren for at vise sin utilfredshed.

- Selve profilen er jo lukket for uvedkommende, så jeg kan ikke reagere på kritikken dérinde, og det er egentlig dét, der generer mig mest, forklarer han.

Læs også: Toppolitiker angriber jurist på Facebook

Claus Haagen Jensen optræder ofte som juridisk ekspert i medierne. Miskrediteringen af hans faglighed kom efter, at han for nylig udtalte sig kritisk om integrationsminister Birthe Rønn Hornbechs (V) behandling af sagen om statsløse unge, som i flere år har fået ulovlige afslag på statsborgerskab.

Pressenævn: Forbudt at citere

Berlingske valgte mandag at følge en kendelse fra Pressenævnet, og undlod at bringe navnet på Søren Pind. I kendelsen hedder det, at pressen som udgangspunkt ikke må citere fra lukkede Facebook-profiler.

Da Berlingske første gang skrev om sagen, vurderede mediejurist Oluf Jørgensen dog, at en ministers angreb på en anden offentlig person er så relevant for offentligheden, at kendelsen ikke burde gælde i dette tilfælde.

- Politiske budskaber til mere end 4.000 mennesker bør ikke have krav på beskyttelse under privatlivets fred. Hvis man accepterer dét, lukker man for alvor ned for pressens muligheder for at dække den politiske debat, sagde han til b.dk og efterspurgte, at Pressenævnets regler blev genovervejet.

Tirsdag har Søren Pind fra sin ferie meddelt, at han ikke ønsker at kommentere sagen over for Berlingske. Han er dog ifølge Information indforstået med, at hans Facebook-opdatering citeres. Og derfor bringer vi altså nu hans navn.

Deltag i debatten: Kan politikere miskreditere fagfolk på lukket Facebook-profil?