Ukendt motiv bag overfald på politiker

Kontroversiel svensk politiker er overfaldet og berøvet af ukendte gerningsmænd. Han må opgive valgkampen.

Fredrick Federleym der er en kendt homoseksuel politiker, blevet slået ned uden for sit hjem i Stockholm. Fold sammen
Læs mere
Foto: MAJA SUSLIN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det kontroversielle medlem af den svenske Riksdag Fredrick Federley fra partiet Centern blev onsdag aften overfaldet foran sit hjem og mishandlet. Han blev slået, sparket i hovedet og frarøvet sin pengepung.

Fredrick Federley har fået en svær hjernerystelse og har brækket næsen. Han er torsdag morgen stadig indlagt til observation på et hospital.

Overfaldet skete uden for Frederick Federleys hjem i bydelen Hammerby Sjöstad. Øjenvidner fortæller, at fire mørkklædte mænd passede politikeren op og kort efter begyndte at slå ham.

Skaderne tvinger ham til at afbryde sin valgkamp.

Alle tager afstand

Overfaldet har vakt opsigt og fordømmes af både politiske modstandere og tilhængere.

- Det er dybt beklageligt. Sådan noget må ikke ske. Alle må tage afstand fra dette, siger Peter Eriksson fra Miljöpartiet.

Det er uklart, om der er tale om et simpelt røveri, eller om der ligger politiske eller personlige motiver bag overfaldet. Fredrick Federley er homoseksuel og optræder som drag queen med adskillige meget omtalte forestillinger bag sig, og han har tidligere modtaget trusler.

Han er opstillet for Centern, der svarer til Det Radikale Venstre i Danmark, i Stockholm centrum og tilhører partiets højrefløj. Desuden er han kendt for at blogge og benytter Twitter døgnet rundt til at fortælle om sin gøren og laden.

Torsdag morgen har politiet endnu ikke pågrebet nogen mistænkte. Derimod er sikkerheden omkring politikerens hjem optrappet.

/ritzau/