Uffe Elbæk: Vi har grønne linjer for S-regering

Elbæk støtter Enhedslistens idé om røde linjer. Alternativet har grønne linjer, som kan vælte en ny regering.

-Arkiv- SE RITZAU Danske politikere sender hilsner til Macron - - - Uffe Elbæk ankommer til Mette Frederiksens kontor tirsdag d.25.04.2017. Oppositionspartierne mødes i dag på Socialdemokratiets Mette Frederiksens kontor til frokost for at tale om hvorvidt de kan arbejde på en fælles vision. (Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Scanpix 2017) Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Guldbæk Arentsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, skal formentlig se sig grundigt for, hvis hun bliver statsminister.

Enhedslisten har op til partiets årsmøde talt om at opstille røde linjer. Og nu melder Alternativets Uffe Elbæk sig med "grønne linjer" for en ny regering.

Spørgsmål: Enhedslisten taler om, at det kan blive nødvendigt at vælte en S-ledet regering. Hvad tænker du om at tage det våben i brug?

»Det har vi også diskuteret i Alternativet. Og uden at gå i detaljer, så er det for mig som leder interessant at se, at Alternativets folketingsgruppe er fuldstændig klar i mælet. Vi er også klar til det (at vælte regeringen, red.),« siger Uffe Elbæk og tilføjer:

»Den kommende regering skal have et respektfuldt forhold til os. Vi vil ikke acceptere, at der ikke er respekt.«

»Vi kan sagtens rumme, at vi er uenige på endda vigtige områder. Men hvis der ikke er gensidig respekt, så stopper legen. Også for os,« siger Uffe Elbæk, der fredag deltog på Enhedslistens årsmøde.