Uffe Elbæk takker nej til ministerpension

Partileder for Alternativet Uffe Elbæk siger nej tak til ministerpension på 86.000 kroner ved siden af sin løn som folketingsmedlem.

Uffe Elbæk takker nej til ministerpension. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann Olesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er en uskik med dobbeltløn til ministre og ministerpension til nuværende folketingsmedlemmer, mener tidligere kulturminister og nuværende partileder for Alternativet Uffe Elbæk, skriver eb.dk.

Uffe Elbæk har sagt nej tak til et beløb i ministerpension, der er tæt på det halve af Carl Holsts omdiskuterede efterløn fra Region Sydddanmark, og er dermed den seneste af en række toppolitikere, der kritiserer forsvarsminister Carl Holst (V), som insisterer på at modtage eftervederlag på 833.000 kroner fra Region Syddanmark, selv om han gik direkte fra posten som regionsrådsformand over i jobbet som forsvarsminister til en årsløn på 1,2 millioner kroner.

Uffe Elbæk takker ifølge avisen nej til en ministerpension på 86.247 årligt fra 1. maj i år, og frem til han stopper som folketingsmedlem.

»Den pension ville jeg ikke have, og derfor skrev jeg til Moderniseringsstyrelsen (der blandt andet står for udbetaling af løn og pensioner til folketingsmedlemmer og ministre, red.) og spurgte, om jeg ikke kunne få stillet min ministerpension i bero indtil den dag, hvor jeg rent faktisk går på pension, siger Uffe Elbæk til Ekstra Bladet.

Forsvarsminister Carl Holst har ingen kommentarer og henviser til de udtalelser, han har givet tidligere, hvor han fastholder, at han blot får de penge, som han ifølge reglerne har krav på, skriver Ekstra Bladet.