Uffe Elbæk: Jeg bliver i hvert fald til og med næste valg

Alternativets folketingsgruppe drøfter, hvad der skal ske, når Uffe Elbæk ikke længere er politisk leder.

Foto: Sophia Juliane Lydolph. Alternativets formand Uffe Elbæk taler med medierne efter sin beretning på Alternativets Landsmøde i Odense lørdag d. 27 maj 2017. (Foto: Sophia Juliane Lydolph/Scanpix 2017)
Læs mere
Fold sammen

Hvad gør Alternativet, når partistifter og politisk leder Uffe Elbæk ikke længere står i spidsen? Vil partiet kunne overleve uden "Uffe-effekten", lyder et spørgsmål fra et medlem på partiets landsmøde i Odense.

»Det er helt forrygende, at jeg skal forholde mig til min egen død,« lyder den umiddelbare reaktion fra Uffe Elbæk, der høster grin i salen, før han bliver alvorlig:

»Det er noget, jeg af gode grunde overvejer. Det største succeskriterium for mig er at gøre organisationen - det, vi har skabt - klar til, at jeg rækker faklen videre til den næste.«

Omgivet af partifæller i en grønklædt sal på havnen i Odense lover den 62-årige partistifter, at han "ikke er ved at rende af pladsen":

»Jeg bliver i hvert fald til og med det næste valg og så må vi se, hvordan det kommer til at se ud,« siger han og lover at være "så meget chef" indtil den dag, han ikke er chef længere.

Men spørgsmålet er reelt og skal tages alvorligt, betoner han.

»Det ligger ikke fjernt for mig at diskutere det og det er overhovedet ikke farligt. Det er også noget, vi diskuterer i folketingsgruppen,« forsikrer Elbæk.

»Men det her er meget større end enkeltpersoner, og vi udfylder forskellige roller.«

»Den rolle, jeg har, indtil I vælter mig i morgen vil jeg udfylde så præcist og ordentligt som muligt,« siger Uffe Elbæk.

/ritzau/