Uffe Elbæk havde ikke regnet med borgmesterpost i København

Alternativets politiske leder, Uffe Elbæk, er overrasket, men glad for partiets første borgmesterpost.

Alternativets politiske leder, Uffe Elbæk, er overrasket, men glad for partiets første borgmesterpost. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sofie Mathiassen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tirsdagens valg kastede en borgmesterpost af sig til Alternativets første kommunal- og regionalvalg nogensinde, og det overrasker partiets politiske leder.

»Det var bestemt ikke noget, jeg havde regnet med for 24 timer siden. Men jeg er meget glad for, at de seneste sager i partiet ikke har påvirket partiet negativt,« siger Uffe Elbæk, politisk leder i Alternativet.

Det er i København, at Alternativet får en borgmesterpost. Samtidig mistede Dansk Folkeparti sin borgmesterpost i kommunen, og det gør valget endnu bedre for Alternativet.

»Jeg er ikke kun glad for partiets resultat, men også de andre resultater til valget, så det gør det helt sikkert bedre for os,« siger Uffe Elbæk.

Den politiske leder opfordrer dog til at vente på, at alle stemmer er talt op. Der er heller ikke taget en beslutning om, hvilken borgmesterpost man ønsker sig.

»Det ved jeg ikke endnu, men så vidt jeg er orienteret, kan vi vælge borgmesterpost i fjerde runde, og så må vi se til den tid,« siger Uffe Elbæk.

Et af de store emner tirsdag var Alternativets valgfest, men Uffe Elbæk oplyser, at han ikke nåede til festen.

»Jeg nåede faktisk ikke rigtig til festen. Jeg var forbi, men ellers sad jeg i partiets hovedkvarter og holdt øje med valget,« siger Uffe Elbæk.

På landsplan fik partiet 20 mandater fordelt på 15 kommuner. De fik 2,9 procent af stemmerne og overhaler dermed Liberal Alliance.

/ritzau/