Udvalg: Ledige skal ud på virksomhederne

Carsten Koch-udvalget har afleveret sine anbefalinger til, hvordan flere af de svage ledige kan komme i arbejde. Det skal blandt andet ske ved en mere virksomhedsrettet indsats, hvor de arbejdsløse får lov til at komme ud og blive en del af en arbejdsplads.

Carsten Koch-udvalget holder pressemøde i Beskæftigelsesministeriet tirsdag den 17. marts 2015 om deres anden og sidste rapport om beskæftigelsesindsatsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Bojesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De svage ledige i udkanten af arbejdsmarkedet skal hjælpes i arbejde gennem en mere virksomhedsrettet indsats.

Sådan lyder anbefalingen fra det såkaldte Carsten Koch-udvalg, der blev nedsat af regeringen for to år siden for at gå »den aktive beskæftigelsesindsats« efter i sømmene.

Tirsdag har udvalget med økonom og tidligere minister Carsten Koch i spidsen afleveret sin anden og sidste rapport til regeringen. Denne rapport handler om de ledige, der er i udkanten af arbejdsmarkedet - blandt andet kontanthjælpsmodtagere, førtidspensionister og folk på sygedagpenge. Der er tale om i alt cirka 530.000 personer.

»Vi har måttet konstatere, at sådan som billedet er i dag, er der for få - især i den her gruppe - der får en virksomhedsrettet indsats. Det vil sige, at de ikke får mulighed for at komme ud i virksomhederne og på den måde få en mere fast tilknytning til arbejdsmarkedet,« siger Carsten Koch tirsdag formiddag ved præsentationen af rapporten.

Han understreger, at en virksomhedsrettet indsats dermed er »en af vores vigtigste anbefalinger«.

»De analyser, vi har arbejdet med, har vist, at det rigtigt virksomme middel, når man skal have de her borgere i beskæftigelse, det er, at de kommer ud og bliver en del af en virksomhed. Også i en periode, hvor de ikke er blevet ansat men har en mulighed for at komme ud,« lyder det fra udvalgets formand.

Carsten Koch-udvalget har afleveret i alt 28 anbefalinger til regeringen. Den virksomhedsrettede indsats vil ifølge udvalget koste knap 1,4 milliarder kroner.

Udvalget afleverede sin første rapport for godt et år siden med anbefalinger til en ny beskæftigelsesindsats for dagpengemodtagere.

Beskæftigelsesminister Henrik Dam Kristensen (S) siger under fremlæggelsen af rapport nummer to, at der er tale om »et gedigent arbejde« fra udvalgets side.