Udsatte grupper får tilbud om vaccine i næste uge

Coronasmitten stiger igen i Danmark, og derfor skal der tages nogle forholdsregler, siger statsminister.

(ARKIV) Borger bliver vaccineret af sygeplejersken Kim, da Region Hovedstaden vaccinerer i vaccinationscenteret i Snekkersten Idrætscenter i Helsingør Kommune, mandag den 12. april 2021. Alle danskere over 50 år får tilbudt fjerde vaccinestik mod coronavirus per 1. oktober. Det erfarer Ritzau samt en række andre medier onsdag morgen den 22. juni 2022. . (Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix) Fold sammen
Læs mere
Foto: Philip Davali
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Særligt udsatte grupper får fra begyndelsen af næste uge tilbud om revaccination mod corona.

Det siger statsminister Mette Frederiksen (S) på pressemøde om coronastrategien for de kommende måneder.

»Vi har nu en ny variant, som spreder sig hurtigt i Europa og i Danmark. Myndighederne vurderer, at den nye variant er mere smitsom end den tidligere.«

»Derfor handler vi nu. Og det gør vi først og fremmest for at beskytte jer, der er sårbare og ældre,« siger Frederiksen.

Smitten med coronavirus stiger igen i Danmark. Det skyldes blandt andet en undervariant til omikronvarianten, som er blevet dominerende i Danmark. Den hedder BA.5.

Frederiksen siger, at det ikke er overraskende, at nye varianter af coronavirus kommer til, eller at smitten stiger.

»Men det er sket hurtigere end forventet, og derfor skal vi reagere,« tilføjer statsministeren.

Regeringens coronastrategi har fire overordnede mål, siger hun. Den handler om at passe på vores ældre og sårbare, at undgå overbelastning på sygehuse, at sikre dansk økonomi samt at undgå nedlukninger og få for mange restriktioner.

Statsministeren siger også, at op mod 2,5 millioner danske borgere, der bor på plejehjem eller er over 50 år, i efteråret vil blive tilbudt vaccination mod coronavirus.

Plejehjemsbeboere og andre sårbare blive tilbudt vaccinationen fra 15. september. Borgere over 50 år vil blive tilbudt vaccination fra 1. oktober.

Det er ikke en del af planen for de kommende måneders coronastrategi at sætte telte op til lyntest. Det siger sundhedsminister Magnus Heunicke (S), som ligeledes er med på pressemødet.

»Vi kan hurtigt opskalere til 200.000 daglige pcr-test. Men det bliver ikke planen at sætte telte op med lyntest,« siger han.

PCR-testen foretages ved en podning i halsen og giver det mest sikre testsvar.

/ritzau/