Udlicitering splitter hovedstaden

Mens højrefløjens vælgere er positive overfor udlicitering, synes venstrefløjens vælgere, at det er en dårlig ide.

Københavnerne er dybt uenige om, hvorvidt udlicitering er et plus eller et minus.

Ifølge en Gallup-måling foretaget for Berlingske Tidende og TV2 Lorry mener 32 procent af vælgerne således, at udlicitering er en god eller en meget god ide, mens 34 procent mener, det er en dårlig eller en meget dårlig idé.

Borgernes splittelse er i høj grad bestemt af partifarve. Stemmer du til højre for midten, er du formentlig tilhænger af udlicitering, mens vælgere, der sætter deres kryds til venstre for midten, typisk er imod udlicitering.

V: Ikke ideologisk korstog

Hos Venstre-vælgerne er der bred opbakning til udliciteringen af offentlige opgaver, idet 68 procent af vælgerne synes, det er en god eller en meget god ide. Det glæder Pia Allerslev (V):

- Jeg er glad for, at så mange kan se, at vi er nødt til at spare, hvor det er muligt. Vi skal sætte os selv i konkurrence med det private, men det skal ikke blive udlicitering for udliciteringens skyld, siger hun og uddyber:

- Det er ikke et ideologisk korstog.

Står det til Pia Allerslev skal mængden af udliciterede opgaver i kommunen stige til 40 procent mod de nuværende 28 procent.

Enhedslisten raser

På den yderste venstrefløj melder Enhedslistens Mikkel Warming om en ganske anden holdning:

- Udlicitering er som udgangspunkt en rigtig dårlig ide. Det betyder, at man fraskriver man sig den den demokratiske kontrol og den demokratiske mulighed for at påvirke tingene, fordi man laver kontrakter, som man binder sig til i flere år.

Mikkel Warming ser københavnernes splittelse som et plus:

- Efter otte års borgerlig regering og total meget ideologisk propaganda om, hvor fantastisk udlicitering er, så er jeg glad for, at der ikke er noget folkekrav om at mere udlicitering.