Udlandsdanskere kan tage familien med på ferie i Danmark

Familiebesøg og ferie i Danmark bliver fra på mandag anset for at være anerkendelsesværdige indrejseformål.

Justitsminister Nick Hækkerup (S). Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Martin Sylvest
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Visse danskere, der bor i udlandet, kan fra på mandag få lov til at tage deres familie med til Danmark på ferie eller for at besøge bedsteforældre, søskende, børnebørn og venner.

Det siger justitsminister Nick Hækkerup (S) onsdag i Folketingssalen.

»Vi er i gang med at åbne Danmark igen. Kontrolleret og klogt,« siger han ifølge DR.

»Det vil vi også gøre fra den 15. juni, hvor vi åbner for turisme fra Tyskland, Norge og Island, og der vil vi også give mulighed for, at udlandsdanskere kan få deres ægtefæller eller familie til Danmark på ferie eller for at besøge venner eller familie i Danmark,« siger Nick Hækkerup.

Justitsministeriet oplyser i en pressemeddelelse, at listen over anerkendelsesværdige formål bliver udvidet for indrejsende med fast bopæl i EU og Storbritannien.

Personer, der er bosat i EU- og Schengenområdet samt Storbritannien, kan derfor også rejse ind i Danmark fra 15. juni, for at besøge kærester, forlovede, bedsteforældre og børnebørn samt ved erhvervsrejser og jobsamtaler.

Ud over det bliver der åbnet for personer, der er bosat i EU og Storbritannien, og som ejer sommerhus i Danmark, eller som kan dokumentere at de udelukkende har været i transit i Danmark med henblik på ferieophold eller turisme uden for Danmark.

Ferielejligheder, kolonihaver eller både beliggende i Danmark vil i den sammenhæng fremover blive sidestillet med sommerhuse. Det samme gælder fastliggerpladser på campingpladser i Danmark

»Det har været en hård tid for blandt andet kærestepar, der har været adskilt på grund af grænserestriktionerne,« siger Nick Hækkerup.

»Vi tager nu et skridt på vejen mod en mere normal hverdag og åbner for, at man kan få besøg af blandt andet kærester, bedsteforældre og børnebørn, der bor i EU eller Storbritannien,« siger han.

/ritzau/