Udbetaling af jobpræmie kokser for knap 300 personer

265 personer, der skulle have fået udbetalt en jobpræmie i august, har ikke fået deres penge.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V). Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er rod med udbetalingen af jobpræmier.

265 personer, der skulle have fået udbetalt jobpræmie i august, har ikke fået deres penge. Det drejer sig i alt om 470.000 kroner.

Det fremgår af et brev, som beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) har sendt til Beskæftigelsesudvalget 19. oktober, skriver Avisen.dk.

Samtidig har 30 personer fået udbetalt jobpræmie, selv om de slet ikke var berettiget til det. Det drejer sig her om 45.000 kroner.

Udbetaling Danmark skal nu tage stilling til, om disse personer skal betale pengene tilbage igen eller ej.

Socialdemokratiets beskæftigelsesordfører, Leif Lahn Jensen, har flere gange indkaldt ministeren til samråd blandt andet efter rod i udbetalingen af barselspenge.

»Det er simpelthen ikke godt nok. Jeg er ved at være træt, for man ser det igen og igen og igen. Ministeren må simpelthen træde i karakter,« siger han til Avisen.dk.

»Det viser bare, at det hele er et stort rod, og de slet ikke har styr på det. Flere gange har de sagt, at der er styr på det nu, men jeg må jo bare konstatere, at det er der ikke.«

Jobpræmien er en præmie, som langtidsledige på eksempelvis kontanthjælp og dagpenge har krav på, når de får et job.

»Man kan ikke forvente, at de selv skal holde styr på alle de regler og lovændringer og vide, om de nu får de penge, de har krav på. De skal kunne stole på udbetalingerne,« siger Leif Lahn Jensen.

»Mange af de her mennesker ved snart ikke, om de kan stole på de informationer, de får. For der har været fejl med informationer om 225-timers reglen, kontanthjælpsloftet, barsel og jobpræmie. Så det skaber en kæmpe stor usikkerhed, som ikke er til at acceptere.«

I brevet til Beskæftigelsesudvalget beklager Troels Lund Poulsen fejlen.

»Det er en beklagelig fejl, hvilket jeg har påpeget overfor Star (Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, red.), men jeg er glad for, at fejlen er blevet opdaget, så borgerne får den jobpræmie, de er berettiget til.«

Men han kan ikke garantere, at antallet af personer, der er blevet snydt for en jobpræmie, er korrekt. Både omfanget af berørte personer og beløbet kan derfor blive ændret.

/ritzau/