Tysk medie: Thorning bliver Rådsformand

Nationalt er der stor virak om, hvorvidt Helle Thorning Schmidt står til at få en toppost i EU. Men også udlandet ser den danske statsminister som topkandidat.

Helle Thorning-Schmidt er spået en af topposterne i EU, og nu skriver den tyske avis Die Welt, at hun får posten som Rådsformand, når kabalen skal løses på topmødet denne uge. Fold sammen
Læs mere
Foto: Christian Liliendahl
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Puslespillet i toppen af EU er så småt ved at gå op. Rygterne svirrer, og snakken går om Helle Thorning-Schmidt og topposterne. Både nationalt og internationalt. Vil den danske statsminister gå efter jobbet som rådsformand? Og hvor står hun i forhold til de andre kandidater?

Selvom hovedpersonen selv har afvist at være interesseret i en EU-stilling, så peger flere europæiske medier på Helle Thorning-Schmidt som topkandidat til posten som Formand for Det Europæiske Råd.

I dag skrev den tyske avis Die Welt at puslespillet går op i denne uge, og forudser at Helle Thorning-Schmidt løber med posten som Rådsformand.

Det er godt nyt for The Telegraphs korrespondent i Bruxelles, Bruno Waterfield, som tilbage i februar i år skrev, at han satte sine penge på Helle Thorning. Som socialdemokrat, kvinde og uddannet fra the College of Europe spår Bruno Waterfield danskerens navn som rådsformand, trods selfies, øgenavne og mandens skattesager.

Også Financial Times skrev så sent som Sankt Hans aften, at Helle Thorning er den førende kandidat til at overtage efter Herman Van Rompuy.

Det er siden Dailymail.co.uk enig i. I en artikel fra 11. juni står det, at en kilde fra den britiske regering siger, Helle Thorning-Schmidt er en af kandidaterne af høj kvalitet, som er yngre og mere modig, og som kan lede Den Europæiske Kommission i en ny retning.

Danmarks naboer mod syd nøjes dog med at bemærke at den danske statsminister er i spil til en vigtig toppost. Det skriver Süddeutsche Zeitung. Det samme gør den irske Independent, svenske Dagens Industri og norske Aftenposten.

Der er tre EU-topposter i spil. Udover jobbet som Rådsformand er også EU's højtstående repræsentant og formand for EU-Kommmissionen på spil. Die Welt skriver, udover at Helle Thorning bliver Rådsformand, at  posten som formand for EU-Kommissionen går til 69-årige Jean-Claude Junker. Han vil da overtage efter José Manuel Barroso.

Det er endnu uklart, hvem pladsen som EUs højtstående repræsentant, som lige nu bestries af Catherine Ashton, går til, skriver Die Welt.