Tyrkisk gruppe mistænkes for cyberangreb mod ministerium

Udlændinge- og Integrationsministeriets hjemmeside var lagt ned af cyberangreb i over et døgn.

Udlændinge- og Integrationsministeriet betragter det som »sandsynligt« at det er den tyrkiske hackergruppe Aslan Neferler Tim, der har stået bag et cyberangrebet på ministeret, der lagde dets hjemmeside ned omkring klokken 15 torsdag d. 28. september. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København. Det er sandsynligvis den tyrkiske gruppe Aslan Neferler Tim, der står bag et cyberangreb mod Udlændinge- og Integrationsministeriets hjemmeside.

Det oplyser ministeriet på baggrund af en vurdering foretaget af Center for Cybersikkerhed, der hører under Forsvarets Efterretningstjeneste.

Det er dog svært helt at fastslå, hvem der står bag angrebet.

Og det kan derfor ikke udelukkes, at gruppen blot har taget skylden uden rent faktisk at stå bag, tilføjer ministeriet.

Samtidig skal hjemmesiden torsdag efter klokken 17 stort set være oppe at køre igen.

Der foregår dog stadig opdateringer, og siden ventes derfor i normal drift senere torsdag aften.

Gruppen Aslan Neferler Tim skriver på sin facebookside, at cyberangrebet er gengældelse for udlændinge- og integrationsminister Inger Støjbergs (V) beslutning om at dele et billede af Kurt Westergaards tegning af profeten Muhammed fra 2005 på sin facebookprofil.

Ministeriets hjemmeside uim.dk blev lagt ned onsdag klokken 15. Der var tale om et DDoS-angreb, der går ud på at overbelaste en server i så voldsom grad, at den lukker ned.

Rent praktisk foregår det ved, at mange tusinde computere på en og samme tid sender gentagne forespørgsler til den samme adresse på internettet.

Også Udenrigsministeriet har været ramt af et angreb. Over for Information bekræfter ministeriet, at de onsdag aften også blev udsat for et såkaldt DDoS-angreb. Hjemmesiden var nede i under en time.

- Jeg kan bekræfte, at der har været en overbelastning på siden, som har betydet, at den i en kortere periode i går ikke kunne tilgås, siger presserådgiver i Udenrigsministeriet Kasper Thams Olsen til avisen.

Også det angreb hævder Aslan Neferler Tim at stå bag.

Ifølge chefen for Center for Cybersikkerhed, Thomas Lund-Sørensen, er det næsten umuligt at forhindre ondsindede hackere i at udføre DDoS-angreb.

- Det er svært at gardere sig mod et DDoS-angreb. Det er nemt at købe sig til på de lyssky hjemmesider, og det er ikke særligt dyrt at lave de her overbelastningsangreb, siger Thomas Lund-Sørensen.

/ritzau/