TV2-redaktør bad om Løkkes private mail

TV2-redaktør Ulla Østergaard, der er pillet af den store tv-debat, ønskede at sende Løkke en privat hilsen.

ARKIVFOTO. Ulla Østergaard blev i sidste øjeblik fjernet som redaktør fra mandag aftens store tv-duel mellem statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og SF-formand Villy Søvndal, fordi hun tidligere var spindoktor for Lars Løkke, da han var indenrigs- og sundhedsminister. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Redaktør på TV2 News Ulla Østergaard har bedt Statsministeriet om statsminister Lars Løkke Rasmussens (V) private mail, så hun kunne sende ham en hilsen. Det viser en e-mail, som Ritzau har fået aktindsigt i hos Statsministeriet

Ulla Østergaard blev i sidste øjeblik fjernet som redaktør fra mandag aftens store tv-duel mellem statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og SF-formand Villy Søvndal, fordi hun tidligere var spindoktor for Lars Løkke, da han var indenrigs- og sundhedsminister.

Det var i sin rolle som TV2-redaktør, at Ulla Østergaard sidste år henvendte sig til Løkkes daværende spindoktor Søs Marie Serup for at få statsministeren med i TV2-programmet Mogensen&Kristiansen.

Østergaard slutter mailen af med at skrive:

"Og kunne jeg få Lars' personlige mail. Ville gerne sende ham en hilsen. Håber snart vi ses. Knus Ulla".

Kanalchef på TV2 News Mikkel Hertz ser ikke noget problem i, at en redaktør på TV2 News sender en privat mail til statsministeren.

- Hun skal sende ham en besked, og beder om hans mail. Det ser jeg ikke noget problem i, siger han.

Ulla Østergaard skulle have været redaktøren bag tv-debatten, men TV2 valgte mandag at udskifte hende med Søren Søltoft.

- Ulla Østergaard har selv ment, at i præcis denne sammenhæng er det smartest, at hun ikke selv sad i stolen. Debattens afsæt handler jo om noget, der blev behandlet, mens hun var særlig rådgiver for Lars Løkke Rasmussen i Sundhedsministeriet i 2006, siger kanalchef på TV2 News Mikkel Hertz til jp.dk.

Han mener dog, at Ulla Østergaard sagtens ville kunne styre duellen i hus, uden det ville gå ud over troværdigheden.

- Ulla er en fremragende redaktør. Seerne må bedømme hende på det, hun laver på News, om det har slagside eller ej, siger Mikkel Hetz.

/ritzau/