TV 2-top i oprør over Jens Rohde

I TV 2-toppen er man »rasende« over, at radiodirektør Jens Rohde for anden gang har blandet sig i dansk politik. Samtidig siger Fogh, at han ikke kender til, at V skulle have fået hemmelige oplysninger fra S.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den tidligere politiske ordfører for Venstre, Jens Rohde, har opbrugt sin kvajekvote og læner sig op af en fyring fra sit nuværende job som direktør for TV 2 Radio, erfarer Berlingske Tidende fra en kilde i TV 2s bestyrelse.

Formand for TV2-bestyrelsen, Niels Boserup, vil ikke bekræfte oplysningerne, men lægger ikke skjul på, at Jens Rohde har overtrådt reglerne med udtalelser om, at Socialdemokraternes politiske ordfører Henrik Sass Larsen skulle have lækket fortrolige oplysninger fra S til V. En udokumenteret beskyldning, som Rohde kom med i går i Ekstra Bladet – og som bladet citerede Venstres beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen for at bakke op.

»Når man er ansat i TV 2 i en ledende stilling, skal man lade være med at komme med synspunkter om politik. TV 2 har en public service-forpligtelse, og der skal ikke stilles tvivl om at stationen er uvildig,« siger Boserup, der dog afviser, at man på nuværende tidspunkt reelt har besluttet, at Jens Rohde skal fyres:

»Det kommer an på omstændighederne, og det skal nu undersøges efter valget.«

Berlingske Tidende erfarer dog, at Jens Rohde med stor sandsynlighed bliver fyret.

Ifølge en kilde i TV 2s bestyrelse er der raseri langt ind i bestyrelsen og direktionen over Jens Rohdes opførsel. Ikke mindst fordi han allerede for et år siden fik en kraftig advarsel, efter at have udtalt om Helle Thorning-Schmidt, at hun kun blev formand for Socialdemokraterne, fordi hun er kvinde. Bestyrelsen var dengang helt enig med daværende TV 2-direktør Per Mikael Jensen om at »det ikke skal ske igen.«

TV 2 vil nu gå i gang med at undersøge, hvor aktiv Jens Rohde selv har været for at få historien om Henrik Sass Larsen i Ekstra Bladets spalter.

Selv om statsministeren Anders Fogh Rasmussens højre hånd, beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V), i Ekstra Bladet refereres for at have undret sig over, at V fik hemmelige oplysninger fra S, så siger Fogh, at han aldrig har hørt om, at V har fået noget som helst fra S.

Fogh afviser kendskab
»Jeg har aldrig bidt mærke i, at vi skulle have nogle specielle oplysninger. Det er simpelthen noget, som jeg intet som helst kender til,« fastslår Fogh.

Det lyder jo lidt underligt, at Claus Hjort siger, at I har fået oplysninger fra S, og du så ikke har bemærket, at I har fået oplysninger fra S?

»Jeg har i hvert fald ikke undret mig eller hæftet mig ved nogen ting. Jeg kan intet bidrage med, for jeg kender simpelthen ikke noget til den historie,« siger Anders Fogh Rasmussen.

Men du er jo hans partiformand og kan sætte tingene på plads?

»Jamen jeg har intet med den sag at gøre. Jeg ser den i Ekstra Bladet i dag og kender ikke noget om baggrunden. Så jeg kan ikke bidrage med noget som helst, og vi kan ikke komme videre med det,« fastslår statsministeren og opfordrer Berlingske Tidende til at spørge Claus Hjort selv.

Beskæftigelsesministeren har imidlertid ikke ønsket at uddybe den anklage over for Berlingske, som han kom med i Ekstra Bladet – men han fastholder dog sine udtalelser.