Turistchef: Grænsebom vil gå ud over turismen

Sønderjysk turistchef er bange for, at Dansk Folkepartis ønske om øget grænsekontrol vil skræmme turisterne væk fra området.

Foto: CLAUS FISKER

Hvis der bliver sat en grænsebom op ved grænsen til Tyskland, vil det få konsekvenser for turismen i Sønderjylland.

Sådan lyder det fra direktør Karsten Justesen fra Destination Sønderjylland.

Dansk Folkeparti kræver en øget grænsekontrol, der blandt andet indebærer, at grænsebommene skal tilbage. Bliver det trumfet igennem, vil det skade turismen i Sønderjylland, mener han.

»Vi er nervøse for, at turisterne kommer til at sidde i sommervarmen i deres biler og holde i kø i timevis for at komme ind i landet. Det vil helt klart påvirke tilstrømningen. Så finder folk nogle andre steder at holde ferie,« siger han.

Turismen er afgørende for det sønderjyske, der især lever godt af de tyske gæster. Over halvdelen af de turister, der kommer til området hvert år, er tyskere.

Hvis der endelig skal være mere kontrol ved grænsen, så håber Karsten Justesen, at det ikke bliver en overdreven kontrol.

»Man kan jo lave grænsekontrol og øget sikkerhed på mange måder. Er det bare en nummerpladescanner, eller er det et fysisk stop for trafikken. Der vil jeg til hver en tid foretrække det første,« siger han.

Derudover håber han, at det vil blive kommunikeret ordentligt ud til udlandet.

»Vi håber bare på, man går ud og kommunikerer det positivt, så det ikke er et spørgsmål om, at man ønsker at holde folk ude, men at man ønsker at øge sikkerheden ved grænseområdet,« siger han.