Trussel mod Skatteministeriet: »Skat skal dø. Vi lukker dig, Karsten«

SKAT
Her ses de trusler, der lørdag er adresseret til Skatteministeriet med skatteminister Karsten Lauritzen (V)  i spidsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Maria Albøg Jespersen

»Åbent brev til skatteministeren. Skat skal dø. Vi lukker dig, Karsten.«

Sådan lyder beskeden på to gule strimler, der figurerer foran indgangspartiet til Skatteministeriet ved Nicolai Eigtveds Gade i København lørdag formiddag.

Den truende besked, der er adresseret til Skatteministeriet med skatteminister Karsten Lauritzen (V) i spidsen, er desuden flankeret af to enslydende plakater, hvor ord som ’magtmisbrug’, ’dødstrusler’ og ’dødsdom’ indgår.

Af plakatens ordlyd fornemmer man tydeligt, at personen bag plakaten er utilfreds med Skatteministeriets behandling af en given sag.

»Min tillid til Skat er til salg,« skriver vedkommende.

Derudover foreslår personen, at Skatteministeriet bør ændre navn til ’Skvat-ministeriet’.

Her ses den ene af de to plakater, der figurerer foran indgangspartiet til Skatteministeriet lørdag formiddag. Fold sammen
Læs mere

Det var angiveligt en ældre herre på omkring 75 år, der omkring klokken 9.00 lørdag morgen hængte plakaterne op. Det fortæller en beboer, der bor i en lejlighed over for Skatteministeriet, men som ønsker at være anonym.

»Han gik rundt dernede en lille halv times tid omkring indgangsdøren, inden han hev plakaterne op af en medbragt plastikpose og hang dem op,« fortæller beboeren, der fulgte begivenheden fra sit køkkenvindue, til bt.dk.

Københavns Politi er ikke bekendt med truslen mod Skatteministeriet.

»Jeg har ikke hørt om det, før du fortæller mig det, så det er vi ikke bekendt med,« siger Lars Westerweel, der er vagtchef ved Københavns Politi.

På nuværende tidspunkt er Københavns Politi optaget af andre opgaver, men når der er mulighed for det, vil politiet inspicere plakaterne, såfremt de fortsat hænger der til den tid, fortæller vagtchefen:

»Hvis de stadig hænger dernede, må vi kigge på, om det er udslag for én eller anden form for psykisk sygdom, eller om det er dårlig humor eller noget helt tredje,« siger Lars Westerweel, der ikke ønsker at kommentere sagen yderligere.