Troels Lund: Vi kender den fulde flytteregning næste år

Troels Lund Poulsen vil ikke sige, hvem der skal betale den ekstraregning, udflytningen af statsjob må give.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København: I løbet af de næste år skal 3900 statsansatte flytte med deres styrelser ud i landet. Til den store manøvre har regeringen afsat 400 millioner kroner. Det er alt for lidt, viser tidligere erfaringer og et notat fra Moderniseringsstyrelsen.

Men erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) understreger, at de 400 millioner kroner er det, regeringen har afsat for 2016.

- Vi vurderer, at det er det beløb, som giver mening i 2016. Men vi har også sagt, at vi ikke kan lave et endeligt estimat, før vi kender de konkrete beregninger fra de forskellige ministerier, siger ministeren.

- Så man må bevæbne sig med en smule tålmodighed. I første kvartal af 2016 kan vi give et mere retvisende billede af, hvad de faktiske omkostninger bliver.

I et internt notat fra Moderniseringsstyrelsen, som Politiken har fået aktindsigt i, skriver embedsmænd, at erfaringer fra Danmark og Norge viser, at omkostningerne kan variere mellem 0,5 millioner danske kroner og 1,4 millioner norske kroner per arbejdsplads.

Det vil give en samlet regning på minimum 1,95 milliarder kroner.

Selv om Troels Lund Poulsen "selvfølgelig stoler på embedsmænd" afviser han Politikens tal og henviser til, at der endnu ikke er lavet en detaljeret analyse af omkostningerne i hver enkelt styrelse.

- Der er behov for, at vi får et helt klart konsolideret bud fra alle de involverede ministerier om, hvordan udgifterne bliver til udflytningen af de 3900 arbejdspladser. Det fulde billede har vi først i første kvartal 2016, siger han.

Spørgsmål: Betvivler du, at regningen bliver højere end 400 millioner kroner?

- Det er alt for tidligt at sige noget om på nuværende tidspunkt. Og der er forskel på, hvor de statslige arbejdspladser skal flyttes hen. Det siger sig selv, at en udflytning til Sjælland er et andet beløb end en udflytning til Jylland, svarer ministeren.

Spørgsmål: Er det styrelserne, der skal holde for, hvis der måtte komme en ekstraregning?

- Hvis og hvis og hvis. Man skal tage det i den rigtige rækkefælge. Vi har sat 400 millioner af i 2016, og der kommer jo også en finanslov i 2017. Inden vi begynder at diskutere "hvad nu hvis de 400 ikke er nok", skal vi have det fulde billede fra ministerierne.

Spørgsmål: Garanterer du, at regeringen finder pengene til en ekstraregning?

- Jeg giver en garanti for, at vi vil have, at styrelserne er velfungerende, når de bliver flyttet ud af København. Derfor skal vi også sørge for, at de udflyttede styrelser er fuldt funktionsdygtige og kan bedrive den virksomhed, de er sat til.

/ritzau/