Troels Lund: Trist angreb på min person

Venstres forsvarsordfører svarer på kritikken fra Trine Bramsen (S). Hun må bare vænne sig til, at man er politisk uenige på Christiansborg, siger Troels Lund Poulsen.

Troels Lund Poulsen (V). Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Troels Lund Poulsen (V) er godt i gang med at smadre samarbejdet i forsvarsudvalget. Sådan lyder den opsigtvækkende kritik fra det socialdemokratiske medlem af udvalget, Trine Bramsen. Nu svarer Venstre-løven igen.

- Det anser jeg bare som et trist politisk angreb rettet mod min person, og det må stå for hendes regning. Det vil ikke afholde mig fra at blive ved med at forfølge det forsvarspolitiske spor, siger Venstres forsvarsordfører Troels Lund Poulsen til Berlingske Nyhedsbureau.

Trine Bramsens kritik kommer efter, at Troels Lund Poulsen i går beskyldte forsvarsminister Nick Hækkerup (S) for at vildlede Folketinget i sagen om udsendelse af et dyrt radar-anlæg til Afghanistan.

- Ved at rette så voldsomme beskyldninger mod vores forsvarsminister synes jeg, at han er godt i gang med at ødelægge dansk forsvarspolitik. Forsvarsområdet er ikke et sted, hvor man spiller politisk plat og driller hinanden. Han bruger området til at promovere sig selv, og det er for primitivt, siger Trine Bramsen.

Troels Lund Poulsen undrer sig over kritikken.

- Det er mærkeligt, at den kommer fra socialdemokraterne og den nuværende regering, fordi de jo om nogen har trukket tidligere, borgerlige forsvarsminstre igennem samråd og stillet spørgsmål - hvilket de jo har været i deres god ret til, siger Troels Lund Poulsen, der vendte tilbage til sit politiske arbejde i marts efter tre måneders selvvalgt orlov.

- Vi har to forskellige politiske holdninger, og Trine Bramsen må vænne sig til, at når man er på Christiansborg, så er man politisk uenige om ting, siger han og tilføjer, at samarbejdet i udvalget er »udmærket«.

- Men i den tid, jeg har været tilbage, har jeg kun mødt Trine Bramsen en gang, for det er jo ikke fordi, hun er meget aktiv på udvalgsturene. Så jeg har ikke noget problem med samarbejdet, heller ikke med Trine Bramsen, siger Troels Lund Poulsen.