Troels Lund står for årets citat

Troels Lunds selvpålagte tavshedspligt topper listen over årets mest markante og uheldige politiske citater.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det har ikke skortet på mere eller mindre elegante sproglige perler fra politikerne i år.

Tag bare Joachim B. Olsen (LA), der "brækkede sig" over venstrefløjens retorik, når snakken faldt på fattigdom.

Eller Dansk Folkeparti, der under valgkampen trykte en annonce med teksten: "Danmark kan ikke undvære et Dansk Folkeparti uden indflydelse!" Som altså betyder, at Danmark godt kan undvære et Dansk Folkeparti med indflydelse.

Skal der alligevel peges på en enkelt frase, er politisk kommentator Niels Krause Kjær ikke i tvivl: Venstres Troels Lund Poulsen har leveret det mest slagkraftige citat.

Det gjorde han, da han skulle forklare pressen, hvorfor hans tidligere departementschef i Skatteministeriet, Peter Loft, havde vist en helt særlig interesse for statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) skattesag.

- Jeg har besluttet nu, at jeg har tavshedspligt, og den vælger jeg at følge, sagde Troels Lund Poulsen.

Det udsagn vil blive husket mange år frem, spår Niels Krause Kjær.

- Det er et helt fantastisk citat, som har potentiale til at være noget, man taler om om 10 år. Og så er det også sjovt. Det er jo nonsens.

Siden Troels Lund Poulsen leverede det specielle citat, er sagen om politisk indblanding i Helle Thorning-Schmidts skattesag eksploderet.

Derfor skal en undersøgelseskommission i det nye år blandt andet kulegrave, hvad den tidligere skatteministers rolle præcist har været i sagen.

- På én og samme tid indrammer det, hvad der ligner en politisk skandale, og det indrammer en politisk arrogance, samtidig med at den udstiller en politisk afmagt. Det er et helt forrygende citat, understreger Niels Krause Kjær.

/ritzau/