Troels Lund søger orlov fra Folketinget

Tidligere skatteminister Troels Lund Poulsen (V) søger orlov fra Folketinget efter balladen om Helle Thornings skattesag. Løkke har fuld tillid til manden.

Lars Løkke Rasmussen udtrykker fortsat tillid til sin tidligere skatteminister, der nu søger orlov, mens politi og undersøgelseskommission undersøger omstændighederne omkring lækagen af Helle Thornings-Schmidts fortrolige skattepapirer. Fold sammen
Læs mere
Foto: Christian Als
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tidligere skatteminister Troels Lund Poulsen (V) søger orlov fra Folketinget.

Udmeldingen kommer, efter han har været udsat for kritik af sin rolle i statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) skattesag. Senest har Ekstra Bladet afsløret, at Troels Lund Poulsen spindoktor, Peter Arnfeldt, angiveligt har tilbudt Helle Thornings-Schmidts fortrolige skattepapirer.

- Det siger selv, at jeg naturligvis tager afstand fra, at der er blevet lækket personfølsomme oplysninger. Derfor har jeg også hele tiden bifaldet, at Københavns Politi undersøger lækage-sagen, og jeg ser frem til, at Københavns Politi nu afslutter dets undersøgelse, siger Troels Lund Poulsen i en pressemeddelelse.

Han slår samtidig fast, at han ikke kender til Ekstra Bladets påstande om, at hans spindoktor forsøgte at lække fortrolige oplysninger til Ekstra Bladet, hvilket af flere eksperter bliver betegnet som en ulovlig handling.

Overskygger politisk arbejde

- Jeg må dog samtidig konstatere, at hele sagen om Helle Thorning-Schmidts skattesag i øjeblikket fuldstændig overskygger mit politiske arbejde. Derfor ser jeg mig på nuværende tidspunkt ikke i stand til at udføre mit politiske arbejde tilfredsstillende.

Venstres leder og tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har fortsat fuld tillid til sin tidligere skatteminister, efter Troels Lund Poulsen orienterede ham om sin beslutning.

- Troels Lund Poulsen gjorde det samtidig klart for mig, at han fuldt og helt har levet op til sin tavshedspligt og i øvrigt kan stå helt inde for sin ageren som skatteminister under behandlingen af den pågældende skattesag, hvorfor han ser frem til en tilbundsgående undersøgelse, siger Lars Løkke Rasmussen.

- Jeg har fuld tillid til Troels Lund Poulsen, men har også forståelse for, at hans muligheder for at udfylde sit folketingsmandat for Venstre er begrænset, indtil sagen er fuldt belyst, siger han. -

Politi og undersøgelseskommission gransker sagen

Lars Løkke glæder sig samtidig over, at der kommer fuld klarhed over sagen, når SRSF-regeringens undersøgelseskommission, der blev nedsat fredag, er færdig med arbejdet. Efter Ekstra Bladets afsløringer har Skat besluttet at gå til politiet, der allerede i forvejen undersøger, hvem der i første omgang lækkede Helle Thorning-Schmidts fortrolige oplysninger til B.T.

- De forhold som Ekstra Bladet fremfører i dagens avis, er i givet fald et anliggende for politiet. Skatteministeriet vil derfor drøfte sagen med Københavns Politi hurtigst muligt, skriver koncerndirektør i Skatteministeriet, Jesper Skovhus Poulsen, til Ritzau.

- Opdateres