Troels Lund Poulsen spredte homorygter om Kinnock

Tidligere skatteminister Troels Lund Poulsen erkender, at han sladrede til to af sine medarbejdere om de homorygter, der florerede om statsministerens mand. Det er i strid med en tidligere forklaring.

tTidligere skatteminister Troels Lund Poulsen forlader skattesagskommissionen efter afhøringerne onsdag d. 18 december 2013 i Søborg. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft

Troels Lund Poulsen (V) erkendte onsdag eftermiddag under den afsluttende afhøring i Skattesagskommissionen, at han fortalte to medarbejdere i Skatteministeriet, at Stephen Kinnock ifølge rygter er homoseksuel.

Den forhenværende skatteminister har ellers tidligere fortalt kommissionen, at han ikke fortalte rygtet om Helle Thorning-Schmidts (S) mand videre.

»Jeg har kunnet notere mig, at mine to ministersekretærer mener, jeg skulle have fortalt det. Der er en sidebemærkning om, at afgørelsen bliver holdt tæt, og at der kan være nogle rygter om homoseksualitet,« sagde Troels Lund Poulsen onsdag og begrundede, hvorfor han fortalte rygtet videre:

»Der har været meget stort pres på ministeriet. Og derfor var det vigtigt for mig at indskærpe, at intet skulle slippe ud,« forklarede han.

Hvorfor så ikke helt lade være med at videregive rygtet til sekretærerne, blev Troels Lund Poulsen spurgt under afhøringen.

»Jo, det kan man da godt sige. Nu havde jeg et meget nært forhold til dem, men havde jeg vidst, at jeg blev afhørt sådan her, så havde jeg nok ikke sagt det,« forklarede han.

Under afhøringen fastholdt Troels Lund Poulsen (V), at han ikke blandede sig i Thorning-Kinnock-parrets skattesag.

Da han blev foreholdt, at hans departementschef, Peter Loft, havde orienteret ham ganske hyppigt og detaljeret om sagens indhold og forløb, insisterede han på, at det ikke stemte overens med hans egen erindring.

»Det kan jeg fuldstændig afvise, og jeg vil gerne henvise til, at Peter Loft i protokollen også har sagt, at det var ren envejskommunikation fra hans side,« svarede Troels Lund Poulsen.

Skattesagskommissionen ventes at være færdig med sit arbejde næste efterår.

TV: Troels Lund: Jeg kan stå inde for alt hvad jeg har gjort