Troels Lund Poulsen får skattesags-næse

Et smalt politisk flertal i Folketinget er enige om at tildele tidligere skatteminister Troels Lund Poulsen et rap over fingrene i form af en politisk næse for sin rolle i skattesagen.

Arkivfoto. Troels Lund Poulsen får nu en næse for sin rolle i sagen om læk af fortrolige oplysninger i Helle Thorning-Schmidts (S) skattesag. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torkil Adsersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Trods borgerlig modstand kan Venstres Troels Lund Poulsen (V) skrive en næse på sit CV, efter et smalt flertal i Folketinget onsdag slog fast, at den tidligere skatteminister skal have den politiske røffel for sin rolle i den såkaldte skattesag.

»Der er sket ulovligheder, og den øverste ansvarlige chef er altid ministeren. På det tidspunkt var det Troels Lund, og derfor får han kritikken,« siger Leif Lahn Jensen (S), der er formand for Underudvalget under Udvalget for Forretningsordenen i Folketinget, hvor regeringspartierne samt SF og Enhedslisten onsdag sendte den politiske lussing af sted mod den tidligere Venstre-minister.

Næsen bliver uddelt, selvom Troels Lund Poulsen i november blev frikendt af Skattesagskommissionen for at have udøvet politisk magtfordrejning i forbindelse med Skat Københavns behandling af Helle Thorning-Schmidts (S) skattesag i 2011.

Det har fået den borgerlige fløj til at stejle over, at Troels Lund Poulsen alligevel får en næse af de røde partier.

»Når der har siddet en skattesagskommission og besluttet sig for nogle ting, så havde det klædt os at sige, at selvom nogle måske havde ønsket, at det var gået anderledes, så er det bare sådan,« siger Venstres medlem af udvalget, Hans Christian Schmidt (V), der mener, at de røde partier forsøger at »klemme det sidste ud af citronen«.

»Tænk hvis Folketinget skulle til at uddele næser i alle situationer, hvor en minister er øverst ansvarlig,« siger Hans Christian Schmidt.

Dansk Folkepartis Peter Skaarup (DF) undrer sig også over den politiske næse.

»Når man har nedsat en kommission og brugt tusindvis af timer og skattekroner, så må man have respekt for det. Troels Lund Poulsen er blevet frikendt, og så kommer politikerne bagefter og siger, at han er skyldig alligevel,« siger Peter Skaarup.

Han tror ikke, at Troels Lund Poulsens politiske næse vil overskygge hans videre politiske karriere.

»Den får nok ikke den helt store betydning. Det havde været noget andet, hvis et stort flertal havde udtalt kritik. Men i den her sag bliver det nok hurtigt glemt. Jeg tror heller ikke, at vælgerne, når der kommer et folketingsvalg, vil tage det særligt seriøst,« siger Peter Skaarup.