Troels Lund: »Ikke første gang i danmarkshistorien, at nogen får en næse«

Tidligere skatteminister Troels Lund Poulsen står til at få en næse i skattesagen. Han vil dog først kommentere den i næste uge.

Venstres tidligere skatteminister Troels Lund Poulsen Fold sammen
Læs mere
Foto: Camilla Rønde
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Selv om Troels Lund Poulsen (V) i næste uge efter alt at dømme modtager en næse for sin rolle i skattesagen, tager han kritikken med ophøjet ro.

»Det er ikke første gang i danmarkshistorien, at nogen får en næse,« siger han.

Den forhenværende skatteminister vil dog ikke kommentere kritikken yderligere, før Folketingets Udvalget for Forretningsordenen i næste uge afleverer sin politiske beretning på baggrund af Skattesagskommissionens rapport. Kommissionen fik blandt andet til opgave at undersøge, om der var politisk indblanding i lækagen af Helle Thorning-Schmidts (S) og hendes mand Stephen Kinnocks skatteoplysninger.

Indholdet af udtalelsen har onsdag skabt heftig debat mellem rød og blå blok i Folketinget.

Mens regeringen, Enhedslisten og SF mener, at den tidligere skatteminister som daværende øverste chef i Skatteministeriet bærer det politiske ansvar i sagen - blandt andet for lækagen, videregivelse af personfølsomme oplysninger og brud på tavshedspligten - er de borgerlige partier med Venstres Claus Hjort Frederiksen (V) i spidsen forargede over kritikken.

Den tidligere finansminister har onsdag kaldt rød bloks kritik for en »skandale« og »et nyt lavpunkt for folkestyret«, når et rødt flertal træder sammen for at »give Troels Lund Poulsen et dårligt eftermæle i sagen«.

Og de borgerlige partier får nu en uge til at udarbejde deres udtalelse i sagen.

Selv tager hovedpersonen virakken med ophøjet ro, og han vil ikke kommentere kritikken før næste uge.

»Af respekt for udvalgets arbejde vil jeg ikke komme yderligere ind på det, før de er færdige i næste uge. Jeg skal selvfølgelig nok give udtryk for mit synspunkt dér,« siger Troels Lund Poulsen.

Da Skattesagskommissionen afleverede sin beretning i november, gav Troels Lund Poulsen udtryk for, at han var »pure frikendt«, og det gentager han onsdag.

I Skattesagskommissionen har Troels Lund Poulsen tidligere forklaret, at han var »fuldstændig« klar over, at han ikke måtte blande sig i afgørelser af skattesager, og at det alene var af hensyn til andre i samme skattemæssige situation, at han stillede spørgsmål i afgørelsen i Stephen Kinnocks skattesag.